Ny app for erfarne soppentusiaster

«Norske sopper» er en ny sopp-app fra Gyldendal Norsk Forlag basert på den soppboken med samme tittel.

Årets nye guide er tiltenkt den viderekommende sopplukkeren, i motsetning til fjorårets soppguide, «Gyldendals Soppguide» som baserte seg på boken «Sikre sopper».

Innholdskatalogen til den nye applikasjonen inkluderer over 140 sopparter.

- Vi vet at vi kommer lovlig sent på soppsesongen, slår redaksjonssjef Harald Fougner fast, - men det er fordi arbeidet og kompleksiteten viste seg å bli langt mer omfattende enn vi først hadde trodd. Imidlertid er vi svært fornøyd med soppguiden slik den nå har blitt seende ut, legger han til.

I tillegg til lange beskrivelser, høyoppløselige bilder og lettforståelige oversikter over mulige forvekslingssopper, har iOS-applikasjonen en avansert tekstbasert søkenøkkel spesialutviklet i samarbeid med forfatteren Inger Lagset Egeland.

- Nøkkelen er kanskje det mest spennende ved årets guide, sier Fougner. Denne nøkkelen krever grunnleggende kunnskap om sopp.

Samtidig viser de forskjellige soppenes tekstartikler og fotograf Steinar Myhrs bilder tydelig hvilke særtegn man skal se etter, og det er lagt stor vekt på utseendemessige detaljer. Blant soppene som blir presentert, finner du et stort kartotek over de mest vanlige matsoppene og deres uspiselige og giftige forvekslingsarter.

Muligheten til å lagre og dele soppsteder er overført fra soppguiden «Gyldendals soppguide» – selv om du kanskje vil vente med å fortelle om dine hemmelige plukkeområder til du selv har plukket deg ferdig.

«Norske sopper» er tilgjengelig i App Store og koster kr 49,- i en begrenset kampanjeperiode.