Stavanger får ny hage- og friluftsmesse

Etter mange års opphold blir det igjen hagemesse i Stavanger til våren. Denne gang slår hagefolket seg sammen med friluftstsfolket og arrangerer Ute-Fritid, som skal dekke hage og uterom, jakt, fiske og friluftsliv.

Messen finner sted i Stavanger Forum 16-18 mars i samarbeid med Hageselskapet Rogaland, Norges Jeger- og Fiskeforbund og Stavanger Turistforening.

− Dette blir en altomfattende messe for alle friluftselskende mennesker, sier prosjektleder Ole Geir Skjæveland. Han har fem års erfaring som arrangør av Den norske hagefestival.

Han gir oss noen smakebiter på hva publikum kan forvente seg under messedagene

- Fra frø og blomster til hagestue og hele gårdsrom
- Fra bekkeørret til havfiske
- Fra gapahuk lokalt til aktiv luksusferie under fierne himmelstrøk
- Fra kajakk og kano til havfiskebåt
- Fra fellefangst til elgjakt
- Fra leid hltte til eid hytte
- Mat fra naturen til mat på turen
- Fra korte turer i nærmiljøet til lengre reiser
- Fra sportssandaler til vadesko
- Fra undertøy til komplett ekspedisjonsbekledning

Aktiviteter og foredrag
− I tillegg til salgs- og presentasjonsstands, vil vi ha et variert program med ulike aktiviteter samt en mengde foredrag under messen, sier Skjæveland.

Han forteller at 2/3 av messearealet allerede er solgt. Totalt er det 5000 kvm fordelt på to like store haller. Hall C er mest for jakt, fiske og friluftsliv. Her vil også Jeger og Fiskeforeningen og Turistforeningen ha stands. Hall D er mest for hage og uterom. Her vil Hageselskapet ha sin stand.

Kjøpesterk region
− Vi har et kjøpesterkt publikum i Stavanger-regionen, og jeg tror at det er interessant for utstillere å komme til Stavanger, sier Skjæveland.

Skjæveland er en ihuga hageentusiast som bruker mye tid i egen hage, hvor han har hagestue, bakerovn, dam, drivhus og fuchsia-samling.

I tillegg er han en aktiv jeger og friluftsmenneske.

− Mars er en rolig tid både i hagen og på jakt – derfor passer det godt å arrangere messen tidlig på våren, sier Skjæveland.

Når det gjelder utstillerne og publikum, kommer de fleste fra regionen. Men det er også en del tilreisende i tillegg til noen utenlandske.

Frykter ikke konkurranse
− Jeg har besøkt messer i Bergen, Hamar, Elverum og Lillestrøm de siste to årene, og kan ikke se at det er stor konkurranse mellom disse. Det er kanskje mer på sin plass å se på et samarbeid, avslutter Skjæveland.