Hage på garasjetaket?

Vi har et garasjetak på i overkant av 22 kvm, vegger med høyde på 75cm som vi ønsker å plante noe på. Når vi sitter på verandaen ser vi ned på dette taket ca 1,5 m under oss.

Jeg ønsker jordbær. Mannen min ønsker seg planter/busker langs kanten, slik t vi kan sitte noe usjenert, (inget "must" med mye sitteplass, da vi har masse uteplass ellers).

Kan vi kombinere dette? Eiendommen vår grenser til bymarka i Trondheim, så det er relativt grønt her. Kanskje noe med farger..? Må være lettstelt.

Hilsen Berit

 

Hei Berit

Slik jeg forstår det, ønsker dere å anlegge en liten hage på garasjetaket, som dere også skal kunne gå på/sitte på?

Aller først må dere finne ut om garasjetaket er dimensjonert for å kunne tåle en del jord og planter. Våt jord etter regnvær veier fort mange kg og det bør også gjøres et godt grunnarbeid i forhold til materialet på garasjetaket. (fuktsperre osv).

Hvis dere kan bygge noen kasser i høyde 60 cm. rund baut eller langsmed deler av flaten, kunne dere kanskje plante halvhøye busker av Spirea e.l.

En annen morsom ting er alle de høye Prydgressene som er kommet på markedet.

Det er dessverre få av dem som er toårige, så de må evt. såes/kjøpes nytt hver vår. I kanten av kassene, inn mot sitteplassen, kunne du ha dine jordbær, de kan også dyrkes i urner. Et lite tre, som f eks en oppstammet Brokbladet Kornell, ville bli veldig flott og hva med å legge sedum-matter i stedet for evt. gress eller enda sprekere, betongheller og sedum-matter i sjakk-mønster? Her er det bruken som avgjør.

For fargeinnslag ville jeg valgt sommerblomster. Da kan du variere fra år til år og slippe å tenke på å dele stauder etc.

Lykke til med prosjektet - det høres spennende ut!

Med vennlig hilsen
Marit Næss