Nordmenn møter terror med blomster

Terrorhandlingen i Norge har rystet en hel verden. Men nordmenn har møtt volden med blomster og kjærlighet. Aldri har vel norske byer sett mer blomsterprakt enn hva vi har sett de siste dagene.Vi støtter tanken om å lage en minnepark.

Jeg kommer nettopp fra en minnemarkering i min hjemby Kristiansund. Tusenvis av nordmøringer samlet seg på Rådhusplassen for å gå til Kongens Plass og Folkets Hus. Alle hadde en rose i hånden.

Når man samtidig får høre vitnesbyrdene fra de som overlevde Utøya-massakren, blir man stolt av at man bor i dette lille store landet. Her bor mange store mennesker. Vi har mistet mange ungdommer – og dem skal vi alltid huske. Men det at vi har en oppvoksende slekt som har så sterke rygger gir håp om en bedre fremtid.

Vi slutter oss helt og fullt til forslaget Tone Lindheim- professor i landskapsarkitektur ved UMB i Ås, partner i Bjørbekk & Lindheim landskapsarkitekter og mor til Johanne, en av de overlevende etter Utøya- massakren 22. juli, 2011 har kommet med i Aftenposten.

Vi trenger et sted hvor vi kan minnes alle de som så brutalt ble revet bort, skriver Tone Lindheim.

Hva om vi skaper en minnepark for å minnes våre kjære som er mistet, for en markering av verdiene som samfunnet fortsatt skal bygges på?

De siste dagers ritualer har også vist at vi har et sterkt behov for å samles og uttrykke sorg i fellesskap. Dette vil det også være behov for i fremtiden. Hun foreslår at en slik minnepark blir lagt til Tullinløkka i Oslo. Det synes vi er et flott forslag.

Les mer på aftenposten.no

http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article4185210.ece