Nye bøker for soppelskere

Midt i juli har det kommet to helt nye sopp-bøker på markedet. Den ene er en håndbok for nybegynnere og viderekommende. Den andre er en kokebok full av oppskrifter og tips.

De to nye bøkene Sopp-håndboka og Sopp-kokeboka utgjør et komplett verk for alle soppelskere.

Håndboka hjelper deg til å finne og artsbestemme soppene, mens kokeboka hjelper deg til å bearbeide og tilberede dem, slik at du kan nyte ”skogens gull” på beste måte. Dette ifølge Tun Forlag, som gir ut begge bøkene.

Forfatterne er eksperter på sopp og matlaging, så bedre og mer sikkert følge på soppturen og på kjøkkenet etterpå får du ikke.

Håndboka
"Sopp-håndboka - de beste stedene for soppsanking" er skrevet av Per Marstad. Den kan leses av både nybegynnere og den viderekomne soppentusiasten. Her får du alt du behøver av kunnskap for å kunne dra på sopptur.

• De 120 viktigste soppene i Norge (matsopper, giftige sopper, farlige ”dobbeltgjengere” og de vanligste ikke-spiselige sopper)

• Oversikt over hvilke sopper du kan finne forskjellige steder

• Gode foto av alle de 120 soppartene. Bildene er tatt på soppenes voksested og viser både unge og gamle eksemplarer av soppen

• Dekker pensum for soppsakkyndige

Kokeboka
Sopp-kokeboka er skrevet av Magnhus Sjøberg og Baard Næss. Det er en fristende bok som vil inspirere til ekstra innsats både i soppskogen og på kjøkkenet.

Boka viser hvilken fantastisk råvare soppen er, både som hovedingrediens, tilbehør og smakssetter. Her finner du egne oppskrifter for hver av våre 18 beste matsopper. Enten du følger dem til punkt og prikke eller bruker dem som utgangspunkt for ditt eget soppkjøkken, er du garantert et nydelig måltid.

Boka inneholder også gode tips til hvordan du tar vare på soppen fra du plukker den til du skal bruke den.