Trondheims styggeste hage ble knallfin

Nylig ble vinneren av Trondheims styggeste hage kåret. Premien var en total hagerenovering til en verdi av 200 000 kroner. Se resultatet i vår bildekarusell.

Jan Arne Pedersen hadde en håpløs hage, og en av årsakene skyldes en konkurs entreprenør.

– For å tilpasse huset bedre til vår datter som er rullestolbruker, bygde vi på huset. Uteområdet har vært forsømt i lang tid. Entreprenøren gikk konkurs før de fikk gjort ferdig utearbeidet, og dessverre hadde vi forhåndsbetalt. Med konfirmant i vår, sier det seg selv at det ikke var noe til overs til å få gjort noe med hagen i år, sier Jan Arne som forklaring på hvorfor det passet ekstra godt å vinne akkurat i år.

Familien ble sendt på hotell under byggeperioden, og fikk seg en skikkelig fin overraskelse da de kom hjem etter en langhelg på på Oppdal.

Øystein Holten i Modena Fliser i Trondheim står i spissen for en rekke leverandører som har gått sammen om å bygge opp den nye hagen.

– Det er første gang vi arrangerer en slik konkurranse, så vi var spente på responsen, innrømmer han. –Vi er meget godt fornøyd med hvor mange som meldte seg på, og ser at det er mange som er frustrerte over hagen sin.

Råd selv for håpløse hager
Hensikten med konkurransen er å vise frem at det finnes råd for selv den mest håpløse hage, og at det ikke trenger å ta lang tid å opparbeide et nytt uterom.

Det har blitt mer vanlig å kjøpe tjenester for innendørs opppussing, men utendørs holder mange på selv. Med travle forsommerdager rekker man ikke så mye, og hagen tar til slutt overhånd.

Konkurransen har vært i regi av Modena Fliser i Trondheim, i samarbeid med NAML (Norske Anleggsgartnere - miljø- og landskapsentreprenører), Asak Miljøstein, Minera Norge, Møller Bil og Skifer Hotell.

Juryen har bestått av: Tor Jørgen Askim fra Naml, Trond Hallaren fra Park og Anleggstjenester AS og Reidar Grendstad i Modena Trondheim

Hage /gårdsplass ble utført av 4 medlemsbedrifter fra Naml:

- Anlegg og Utemiljø AS
- 3 Kløver AS
- Hageanlegg AS
- Park & Anleggstjenester AS