Stedet hvor regnbuen traff jorda

En 20-minutters båttur utenfor Stavanger ligger den fantastiske Flor & Fjære-parken. Dette er et sted alle blomster- og hageinteresserte burde ta en tur til. (Bildekarusell)

Årets utgave av Flor & Fjære ble åpnet 7. mai. 50 000 blomster er plantet og står klare til å ta i mot besøk. Det er Olav Bryn som designer parken år etter år. Han bruker vinterhalvåret på å tenke ut nye kombinasjoner, finne nye planter og blomster og se etter nyanser som ikke er blitt prøvd før. Resultatet er fargesprakende, og på spørsmål om hva som har vært inspirasjonskilden, kommer svaret fort: “regnbuen”. Litt spøk - men med mye sannhet.

Et besøk til Flor & Fjære begynner med en behagelig båttur som etterfølges av en omvisning i den bugnende parken – og avsluttes med en buffé.

Stedet som nå er blitt Flor & Fjære, har gått fra å være en forblåst holme til palmehage på et par tiår

Det hele startet i 1965 da Åsmund og Else Marie Bryn kjøpte husmannsplassen Mangela på Sør-Hidle hvor de bygde en familiehytte. På den tiden var neset på Mangela bart og forblåst.

I 1987 ble Åsmund uføretrygdet og begynte å beplante området for å ha noe å holde på med. Flor & Fjære tok form, og folk strømmet til. Etter hvert ble det behov for bevertning, og i 1995 åpnet sønnen Olav og Siri, kona hans, restauranten.

Nå er det tredje generasjon, Endre Bryn, som gjør seg klar til å overta, og planene for nye utvidelser er klare.

I bildekarusellen under kan du se noen av inntrykkene fra den flotte hagen.