Rosa terrasselykke med fjordutsikt

Har du en terrasse, har du en hage. Nordisk sølvvinner i blomsterdekorering, Anne Kine Opstad Pettersson i Molde, viser deg hvordan. (Bildekarusell)

Om man bor i en bratt skråningstomt, har liten hage, mye stein i grunnen eller dårlig jordsmonn, kan det være en god løsning å ta hele hagen inn på terrassen.

Blomsterdekoratør Anne Kine Opstad Pettersson i Molde lot oss bli med på hennes egen terrasseforvandling.

-Terrassen vår var så trist, så det var dags å gjøre noe med den, sier Anne Kine. Før tok en gammel terrassepeis opp en del av plassen, mens det var mye åpent rom rundt et bord med fire stoler. Noen lave kasser hadde plass til nye blomster, men romfølelsen manglet.

Med et nytt, stort spisebord med uttrekkbare klaffer, ny sofagruppe, mange store krukker og tenking litt utenfor boksen, har eieren møblert et sprekt uterom til praktisk bruk for hele familien.

Rosa, blått og spiselig
- Jeg er glad i å bygge i høyden, smiler Anne Kine, og nikker mot den ene veggen. Der henger blomsterkassene etasjevis oppover. Når blomstene får litt mer tid på seg til å gro, skal de bli som en rosa flate på veggen hvor fargene vokser nedover og inn i hverandre.

Litt lenger bort står en furu med skulpturell form som Anne Kine falt for i Nederland, sammen med en stor kasse med jordbær og blåbær.

-Jeg er spent på hva det blir av den blåbæra der altså! Jeg har kjøpt hann- og hunnbusker, det er nødvendig for å få bær på dem, sier blomsterdekoratøren. Hun har brukt mange tradisjonelle planter i kassene, som hortensia, geranium og klatrende eføy. I tillegg har hun japansk lønn og bambus som skjerming bak sofagruppen. Også trappa utnyttes maksimalt som sitteplass:

Rom for alle. -Det er fint når vi er mange, og det er vi ofte. Ungene er veldig glade i å sitte i trappa, det er gjerne der de slår seg ned når de får besøk og skal spise en is. Jeg er også glad i å bruke trappa som sitteplass selv, sier Anne Kine.

Byttet utepeis med bålfat
Hun var først usikker på om hun skulle kvitte seg med den gamle utepeisen.

-Den skjermet litt for innsyn, men var ingen pryd og ble lite brukt. Skulle vi gjort den fin, hadde det kostet en del. Nå synes jeg det er mye koseligere med bålfat! Det kan dessuten tas vekk når det ikke er i bruk – og nå har vi bedre plass til sofagruppe, oppsummerer Anne Kine.

Lurekrukker
Når hun sitter i sofaen har hun skjerming bak veggen av bambus og japansk lønn, som står i store kasser. Lyden av rennende vann klukker fra et kar med elektrisk fontene. Utvalget av krukker og kar er blitt stort, og Anne Kines valg falt på noen som lurer deg litt.

-De store, svarte krukkene ser jo massive ut, men de er laget av resirkulert plast og veier nesten ingenting. De er lette å flytte på, selv med store planter oppi. Jeg liker formen på dem, og fargen. Dessuten har de ti års garanti, og det kan jeg like, smiler blomsterdekoratøren.

Styling: Anne Kine Opstad Pettersson og Aslaug Nevstad Hildre.

Les mer om Anne Kine her.