Staudebed

Jeg har ett langt bed, ca 25 meter. 20 meter av det er opp mot et gjerde, resten ingen ''rygg'', bredde i fra 50 cm til 2 meter på det bredeste, noe skråning, sol mesteparten av dagen, det er bygd opp en mur med steiner og det finnes steiner, store og små i bedet. Dette bedet skal plantes om, men hva skal jeg ha i det? Har du noen forslag om et godt sammensatt bed av stauder, løk, store og små, gjerne noen grønne planter og, blomstring fra tidlig vår til senhøstes?

Jeg tar gjerne imot forslag om sammensetninger av forskjellige farger eller i samme fargetoning.

Tusen takk for hjelpen.

Kirsten

Hei Kirsten

Her er forslag til planter som kan trives i den settingen du har beskrevet og som vil gi blomstring fra vår til sensommer:

Sneklokker (vår)
Scilla (vår)
Primula (tidlig sommer)
Krokus (tidlig sommer)
Marikåpe(sommer)

Blåklokker - forskjellige typer (sommer) Storkenebb (flere typer kan avløse hverandre fra juni og ut sommeren) Lavendel "Angustifolia" (ikke spesielt herdig, men hvis plantet i sandjord inntil steiner eller i lé, vil den kunne trives) (sensommer) Azalea (tidlig sommer) Div. krypende roser (sommer til sensommer) Krypeiner (vintergrønn) Eføy (vintergrønn) Markjordbær (sommer) Japanspirea (sommer) Hagehortensia (sensommer)

Håper dette ga deg noe å jobbe videre med. Husk å legge ut svetteslange i bedet samt å vanne om natten!

Med vennlig hilsen
Marit Næss