Vurderer ny Chelsea-deltakelse i 2012

Darren Saines, sølvmedalje-vinner fra Chelsea Flower Show i fjor, vurderer å satse på deltakelse med en ny hage i det prestisjefylte showet neste år. Hage.no møtte Saines under årets hageshow i London.

Darren Saines er i London for å studere årets utstillingshager, og da hage.no møtte ham var det hans andre tur på få dager. Den travle hagedesigneren har hendene fulle med prosjekter hjemme i Norge, men måtte ha med seg årets Chelsea-show:

- Det er viktig å være tilstede her og følge med på det nyeste innen hagedesign, og se hvordan designerne har løst årets hager, sier Saines.

Hagedesignerne er både gode kolleger og konkurrenter, og Saines blir tatt hjertelig imot da hage.no får være med og møte noen av dem.

- Jeg vurderer å delta med en ny hage i 2012, men det er mange brikker som skal på plass før det er i boks, sier han.

Trenger sponsorer
Det er krevende nok å bli godkjent som deltaker i Chelsea Flower Show. Den største utfordringen er imidlertid å skaffe nok sponsorer som kan finansiere prosjektet, forteller Saines. I fjor var det på hengende håret at han ble med nettopp på grunn av pengemangel.

- Noen sponsorer er i boks, men vi trenger flere for at dette skal bli en realitet, sier Saines.

Deltakerhagene i Chelsea får stor pressedekning og profileringen er åpenbar da hagene bærer sponsorenes navn. Av årets hager kan nevnes: The Daily Telegraph Garden, hvor altså den kjente avisen er sponsor. Likedan Times Eureka Garden, hvor konkurrenten The Times har har ordnet finansiering. Også Monaco og Irland har sine egne hager her, og Monaco-hagen blir profilert av fyrst Albert.

Saines påpeker at kjennskapen til Chelsea Flower Show til nå har vært noe begrenset i Norge. Han håper at hans sølvmedalje fra i fjor har bidratt til å øke blesten om og interessen for hageshowet også blant nordmenn.

- Vi sikter enda høyere til neste år, sier Saines, som er i full sving med å tenke ut ideer til neste års prosjekt.

Aaltvedt Stein er et av firmaene Saines samarbeider med, og markedssjef Egil Aaltvedt er også i Chelsea for å se hvilke muligheter som finnes for stein- og betongprodukter. - Profilering av våre proukter i et show som dette er absolutt interesssant, sier Egil Aaltvedt til hage.no.

Les mer om et spektakulært hagebyggverk i årets show her.