Terrassekasse (trau)

Jeg har en stor terrassekasse (trau) som jeg skal plante i. Hva råder du meg til å plante? Jeg ønsker ikke noe som blir sort , eller med masse røtter. Hva med  å sette hele potta i kassen?

Hilsen Liv

Hei Liv

Hvis det er et betongtrau type terrassehus vil jeg foreslå at du planter noe vintergrønt, f.eks. 2-3 kuletujaer (de har vekstform som en kule og blir max 0,5 m). Avhengig av karets lengde fordeler du disse jevnt fordelt eller grupper de sammen - de vil bli hyggelige å se ut på vinterstid. Kanskje du til og med kan sette små julelys i dem.

Mellom det vintergrønne ville jeg f eks satt ned noen løk av sneklokker og Scilla (disse løkene kjøpes og settes om høsten og blomstrer om våren).

Utover dette ville jeg satset på stauder, som kommer igjen år etter år - f.eks. Hornfiol (ca. 20 cm., dufter deilig og blomstrer fra mai til september) sammen med Fenrikshjerte (ca. 20 cm. Dicentra eximia "Alba" som blomstrer juni ut august. Finnes både i hvite og gammelrosa).

Du kan også bruke lave sorter av Storkenebb (Velg de lave sortene som holder seg rundt 20-30 cm. F.eks. Geranium riv. "Russel Prichard", som blomstrer juni - august). Husk å bruke farger du er glad i når du velger staudene som skal komme år etter år.

Hvis du bruker krydderurter, kan du sette hele potten nedi for å forhindre at de sprer seg utover, men jeg vile allikevel gravd potten ned i jorden, av estetiske hensyn. :)

Håper du likte forslaget mitt og lykke til!

Med vennlig hilsen
Marit Næss