Mange har startet i hagen

Våren er kommet mange steder, og varmen har gjort at vårfølelsen har begynt å ta tak. Dette gleder selvsagt, men vi anmoder alle hageentusiaster om å ha litt is i magen. Starter man for brått, kan gleden over nyplantninger bli kortvarig. Fortsatt er faren for nattefrost stor mange steder, og setter man ut blomster og planter som ikke tåler frost – ja, da går det galt. Vi fatter ikke helt at alle som selger blomster, ikke er mer tilbakeholdne med å tilby varer som alle vet kan få problemer med frost.

Selvsagt kan man kjøpe inn uteblomster og planter for å holde dem innendørs – i alle fall om natten. Men vi vet at bare de færreste gjør det. Så resultatet blir at man må kjøpe nye blomster og planter. Dette er dyrt – og helt unødvendig. Hva med litt bedre rådgiving.

I redaktørens hage er det utplassert massevis av påskeliljer som vi kjøpte på Hagemessen. De lyser opp og varsler om en herlig tid som vi har foran oss.

Nå er det påsketid – og når påsken er over er det snart mai. Tiden løper – men for alle dem som elsker hagene sine går vi mot en flott tid.

For folket rundt Bergen kan man glede seg over en ny hagemesse som varer fra slutten av april og til 1. mai. Les mer om dette her på hage.no – og les om alle gode råd vi legger ut om hvordan man skal forberede en ny hagesesong.

God påske til alle hageelskere.