Mange telte småfugl

Norsk Ornitologisk Forening forteller at årets Hagefugltelling har vært en suksess.

- Vi håpet å få registreringer fra 3000 hager med i årets Hagefugltelling. Når vi i skrivende stund har 4223 så nøler vi ikke med å omtale Hagefugltellingen som en braksuksess, skriver NOF på sin nettside fuglevennen.no.

er til nå registrert totalt 253349 individer og 117 arter fra 4223 hager. Dette er en kraftig økning fra fjorårets telling, som ga 68768 individer og 93 arter fra 1140 hager. NOF takker alle bidragsytere for den fantastiske innsatsen. Klarer man å ha en slik oppslutning også i framtiden, så blir dette en virkelig god måte for å overvåke forekomsten av våre hagefugler om vinteren.

- Like fornøyde er vi med at kuldeperioden i januar ikke i merkbar grad reduserte bestandene av mange av de artene som opptrer i norske hager vinterstid. Årets snitt var 59.0 individer i hver hage, mot 60.2 individer per hage i fjor. Forut for årets Hagefugltelling var det nok mange som fryktet at den kalde vinteren tok knekken på mange småfugler. De ser imidlertid ut til å ha klart seg ganske bra. Noen unntak er det imidlertid, som for eksempel grønnfink og gjerdesmett.

Les mer på fuglevennen.no.