Flotte hagebøker

Tun forlag har en rekke flotte hagebøker. Knut Langeland har skrevet en prektig bok om stauder i norske hager.

Her er mer enn 900 stauder beskrevet. Man kan lese om dyrkning og om kulturhistorie.

Boken ble skrevet i 2005, men er nå utgitt på ny. Ikke minst utviklingen i genteknologien har gjort at mange planter har fått nye navn. Knut Langeland har skrevet mange bøker og artikler om hagerelaterte spørsmål. Han er god til å formidle - og han er en utmerket fotograf. Boken er på 391 sider - rikt illustrert.

Pioner har fått sin egen bok. Den er skrevet av Susanna Widlundh med foto av Bertil K. Johanson. Denne boken som er på 95 sider, er et funn for nettopp dem som er opptatt av pioner. Det som ikke står om pioner i boken er det vel ikke nødvendig å vite.

Prydgress er annen bok med samme forfatter og fotograf som for boken om pioner. Denne boken er på 96 sider - og gir mye kunnskap.

Skyggeplanter har også sin egen bok skrevet av Susanna Widlund. Her har Jan Servin tatt bildene. Boken er på 120 sider.

Pelargonier er manges favoritt. De bør absolutt skaffe seg boken om nettopp pelargonier som er skrevet av Lene Ljungquist og Eva Tingström. Fotograf for denne boken er Ann  Lindberg. Dette er en bok på 112 sider.

Det som preger alle disse forfatterne og fotografene er at de er lidenskapelig opptatt av blomster og planter - og de har utrolig god kunnskap om sine interesser. Fotografene må ha noe av det samme forholdet til blomster. Det er mange skikkelige blinkskudd.

All honnør til Tun forlag som legger ned betydelige ressurser i utgivelsen av alle disse bøkene. Dette er noe som gleder hageelskere.