Hageplanlegging

Hei
Vi har nylig bygget hus og planlagt litt i forhold til lys og max utnyttelse av arealet på tomta, men innser at vi mangler hageplanleggingskunnskap. Vi har klare meninger om hva vil ønsker, men trenger litt inspirasjon og veiledning. Hvor kan vi henvende oss for hjelp til å planlegge uteområdet vårt?
Kristin

Hei Kristin

Mitt daglige yrke er hageplanlegger og jeg kan gjerne hjelpe dere enten via bilder og beskrivelser/telefonsamtaler alternativt en Idétime hvis dere bor i Østlandsområdet. Hvis dere ønsker min hjelp kan dere gå inn på www.hageplanlegging.no og kontakte meg derifra.

Utover hageplanleggere, finnes det landskapsarkitekter, men jeg opplever at de ofte ønsker seg større prosjekter og ikke alle tar private hager. Det går selvfølgelig an å spørre, men ta da også med en prisforespørsel.

Hvis dere selv ønsker mer kunnskap om hage og hva man kan gjøre med den, vil jeg anbefale innmelding i Det norske Hageselskapet. De har et informativt og godt medlemsblad og også den type tjenester som jeg beskrev øverst.

Håper dette ga deg litt innspill til hvordan du kan komme et steg videre.

Med vennlig hilsen fra Marit Næss