Har utviklet sneglefanger

3H sales Company AS har sammen med Pavels Innovation AS utviklet en sneglefanger for å stoppe Iberia-sneglene.

Landbruks- og matdepartementet har gitt en prosjektgruppe oppdrag med forsøke å bekjempe denne sterkt uønskede sneglearten i Norge. Store økonomiske ressurser er stilt til rådighet til jobben. 

Det latinske navnet på sneglen er Arion lusitanicus. Noen kaller den brunsnegl, og i mediene er den ofte omtalt som mordersnegl, på grunn av brutal framferd mot andre snegler og stor appetitt på blomster og grønnsaksplanter.

3H Sales Company AS selger sneglefanger som er med på å stoppe utviklingen.

Sneglefangeren består av fire deler , snegle - boks, kappe og tak. Det anbefales av det legges en tynn plastpose inne i snegleboksen for å gjøre det enklere å fjerne sneglene.

For å tiltrekke seg sneglene til "fangeren" helles det litt øl i boksen. Det anbefales 4-6 fangere i en have på ca 800 m2.

Det er sikkert mange som hevder de ikke har problemer med sneglefangeren, men den dukker opp på kveld / natt og trives ikke i sollys / varme på dagtid.

Når sneglene skal fjernes fra snegle - boksen tas posen ut, fyll litt salt og litt Zalo i et spann så tørker de skadelige sneglene inn. Deretter kastes dette på lovlig vis.