Nye hete norges-mestere i grilling

Norges aller beste grillere kommer fra Stavanger og lyder navnet The perfect swine bbq team. Med sin entrecôte, grilltallerken og en fortryllende grillsaus forførte de dommernes ganer under norgesmesterskapet i grilling.

Over et halvt tonn kjøtt ble krydret, banket og grillet av 30 entusiastiske lag, da norgesmesterskapet i grilling gikk av stabelen på Aker Brygge i Oslo nylig. Og med stekende sol, tusenvis av sultne, smakende og heiende publikummere, ble det bokstavelig talt en glødende folkefest.

Dette er uten tvil sommerens store høydepunkt for mange! Mellom 60 og 70 griller har vært tent i nærmere ti timer, og de deiligste tallerkener med grillmat har blitt servert både dommere og publikum, sier en stolt arrangør, Bjørn Tore Teigen fra Opplysningskontoret for kjøtt.

Nye norgesmestere fra Stavanger
I løpet av dagen ble det grillet i til sammen fire klasser, i tillegg til at lagene skulle levere inn egen grillsaus eller marinade. Grillerne kunne også høste poeng for beste stand. Laget som i år scoret høyest totalt var The perfect swine bbq team, med Simon Dreyer, Søren Davidsen, Lars Davidsen og Lars Johan Sedberg. Grillerne fikk metall både for sin grilltallerken, grillsaus og helgrillet entrecôte.

Stavanger-gutta mener man må ha tålmodighet ved grillen.  All mat som er grillet i mindre enn ti timer er fast-food, spøker de nygrillede vinnerne. Nå er det bare for mestrene å finne fram koffertene, for førstepremien er nemlig en tur til grill-VM i Memphis, USA.

The perfect swine bbq team serverte blant annet en grilltallerken av ypperste klasse, perfekt dandert og rik på smak. Disse gutta trives åpenbart ved grillen, resultatene deres viser ekte grillglede, sier Teigen.

Mye å hente på krydderet
Som alltid var hoveddommer og grillentusiast Craig Whitson på plass da landets nye mestere skulle kåres.

Først og fremst er det viktig å si at dette har vært et kjempearrangement. Nordmenn er så glade i å grille, og det er morsomt at vi setter deltakerrekord år etter år. Når det er sagt, er det også riktig å legge til at med flere lag har det også blitt mer varierende resultater, ler hoveddommeren.

Noe er helt topp. Mye er bra, og mange har et stykke eller to igjen. Flere av lagene har mye å hente på to områder: selve grillingen og krydringen, sier Whitson.

Han forteller at mange kunne klatret nærmere pallen ved å salte riktig.  Jeg vil nesten gå så langt som å si at saltet er det viktigste du har ved siden av kjøttstykkene. Veldig mye av det jeg smakte i dag, burde vært saltet mer. Et tips til neste års deltagere er derfor å lære seg å salte maten rikelig, råder grillkongen fra USA.
(Pressenytt)

Resultater Norgesmesterskap i grilling 2008 Grillmester 2008:

1. The perfect Swine bbq Team, Stavanger 2. Glory Hunters, Høvik 3. Røtt Kjøtt Parti, Oslo

 

Klassevinnere Grilltallerken:

1. Glory Hunters, Høvik

2. The perfect Swine bbq Team, Stavanger 3. Røtt Kjøtt Parti, Oslo

 

Klassevinnere Spareribs:

1. Haralds Mestre, Oslo

2. Grill More Girls, Ålesund

3. Røtt Kjøtt Parti, Oslo

 Klassevinnere Secret basket:

1. Burning of fire, Oslo

2. Glory Hunters, Høvik

3. The perfect Swine bbq Team, Stavanger

 

Klassevinnere Beste Burger:

1. Ultra Herkules, Skien

2. Pølsemakerlauget Stoltheten,Trondheim 3. Glory Hunters, Høvik 

Klassevinnere Grillsaus:

1. Haralds Mestre, Oslo

2. The perfect Swine bbq Team, Stavanger 3. Glory Hunters, Høvik

 

Klassevinnere Beste Stand:

1.      Frustrerte Grillfruer, Kløfta

2.      Veteranan, Trondheim

3.      The good, the bad and the ugly, Stavanger