"Isbrann" på plenen

I fjor sommer oppdaget vi noe som kunne ligne på "isbrann" i plenen. Første gang siden vi laget ny plen i 2001. Prøvde alt fra å legge litt ny jord med nye frø. Kunne det ha vært at i dette området lå det igjen svært mye snø, og det tok lang tid før den tinte? Hva kan evt gjøres for at de eneklte partier blir fine og grønne igjen?

Oddrun 

Hei Oddrun :)
Dette hørtes ikke bra ut! Synes ikke det høres ut til å kunne være isbrand, men man vet jo aldri... Her er i alle fall en liten beskrivelse om hvordan isbrann oppstår:

Gjennom skiftende mildvær og frost tidlig om våren oppstår skade på plantene. Opptrer i søkk på flat mark. Lyset slipper igjennom isen så plantene begynner å ånde, men is og vann hindrer lufttilførselen, så plantene kveles. Isbrann kan gjøre stor skade på eng, høstsæd og plener. Motvirkes ved god planering samt med avløp for overflatevann.

Jeg ville forsøke å ruske opp litt i jorden med en jernrive, tilføre alminnelig hagejord og så til på nytt. Husk å stampe jorden godt til før dere sår og dere kan gjerne så allerede nå.

Et kjerringråd for å forhindre isbrann neste år er å hive ut litt grov grus på isen. Solen får grusen til å smelte igjennom isen slik at det blir "luftehull" og gresset tilføres luft og man får redusert evt. skader.

Lykke til!
Med vennlig hilsen fra Marit