Male drivhus

Hei!
Jeg har kjøpt meg drivhus men hadde ikke råd til den lakkerte varianten som fins på markedet. Kan jeg male/lakkere reisverket selv? Hørt om noen som har gjort lignenede? Og har du noen ide om hva slags lakk jeg bør bruke for at det skal sitte godt?
Mvh Ranveig 

Hei Ranveig
Jeg er ingen ekspert på maling, men jeg gjorde en lignende operasjon selv en gang for lenge siden :) Du må nok regne med at det vil kunne boble opp eller skalle av med tiden.

Hvis ditt drivhus er av stål eller aluminium bør du gå for en maling /lakk som beskytter mot korrosjon og misfarging.

Korrosjon på stål kan forebygges enkelt og effektivt gjennom grundig forbehandling av overflatene og påføring av et tett malingssystem. Dette gir en ytre beskyttelse mot fuktighet og isolerer stålet mot korrosive stoffer.

Aluminium og galvaniserte (forzinket) flater er normalt påført ett strøk med oxid som medfører dårlig vedheft for malingssystemet. Oxidlaget er, selv om det bare er noen mikron tykt, svært hardt og vanskelig å fjerne. På grunn av vær og vind oppstår det oxydering på overflaten. Før maling må overflaten være fri for korrosjon og fett. Bruk sandpapir og et godt rensemiddel som ikke setter igjen rester.

Utilstrekkelig forbehandling er den vanligste årsaken til at malingssystemet ikke fungerer. Du vil nok få god hjelp hvis du f.eks. går til en god fargehandler eller skipshandel.

Lykke til! Drivhuset blir et helt annet når du får malt det - så gled deg!

Med vennlig hilsen fra Marit