Mange på Hage08

Det var nærmere 17 000 personer som besøkte de to messene Hage08 og Hus&Hytte på Lillestrøm. Dette er en økning på 38 prosent i forhold til i fjor. 

Det fine været så derfor ikke ut til å legge noen demper på messedeltakelsen.

Når man var kommet seg innom dørene på varemessen, var det mye fint å se på. Det var satt opp flere lekre hager, med både fontener, belgningsstein, gress, benker og så videre.

Det er også mulig å gjøre noen gode kjøp blant messens mage utstillere.

- Denne gang valgte vi å kjøre to separate messer - Hage08 og Hus& Hytte messen på Norges Varemesse i perioden 18. - 20. april, sier Jan Pettersen i Varemessen som er ansvarlig for arrangementene.

- Vi har to flotte messer som jeg mener det er all grunn til å besøke, sa Pettersen før åpningen. Varemessen sto denne gang alene om opplegget.

Da portene åpnet fredag var det lang kø. Den store parkeringsplassen ved Varemessen var også overraskende full. Selv om dette er en liten messe i forhold til Bygg reis Deg, er det mange spennende utstillinger. Vi noterte også at det var mange gode tilbud rundt om.  

Forrige gang var både Hagelaget og Anleggsgartnermesterlaget med. Tidligere har også NRK vært medarrangør for hagemessen. Den gang ble messen kalt Grønn Glede etter et NRK-program. Dette var ikke noe spesielt vellykket. Det var ikke alle som koblet dette til en hagemesse.

- Den første hagemessen - Hagen Vår - ble arrangert på Sjølyst i 1995. Så ble det igjen arrangert en ren hagemesse i 2001. I 2003 ble det laget en kombinert Hus og Hage-messe på Lillestrøm. Det at vi nå rendyrker konseptene tror jeg også vil være fremtiden, sier Pettersen.