Rambøll kjøper to selskap

Rambøll har kjøpt opp arkitektfirmaet AROS AS i Sandnes og landskapsarkitektfirmaet Feste på Lillehammer. 

Rambøll er med sine nærmere 7000 ansatte Nordens største leverandør innen kunnskapsbaserte tjenester. I Norge har Rambøll mer enn 800 ansatte over hele landet og ekspanderer nå videre gjennom kjøp av to nye selskaper.

Det ene er arkitektfirmaet AROS AS i Sandnes. Selskapet har med sine 30 ansatte en sterk posisjon i bransjen generelt og i Rogaland spesielt. Arkitektkontoret har markert seg gjennom en rekke store oppdrag, blant annet flyplassutbyggingen på Sola og Statoils administrasjonsbygg på Forus. AROS har også en solid markedsposisjon innenfor arealplanlegging.

Rambøll kan med dette tilby arkitekttjenester fra både Sandnes, Bergen, Ålesund og Trondheim. Arkitektvirksomheten vil bli koordinert i et felles nettverk under navnet Rambøll Arkitektur og omfatter i overkant av 70 medarbeidere.

Det andre selskapet er landskapsarkitektfirmaet Feste på Lillehammer. Selskapet har med sine 8 landskapsarkitekter en sterk posisjon med kunder primært på Østlandet, men også i landet for øvrig. Feste Lillehammer jobber med hele fagspekteret innen landskapsarkitektur, og har mange samarbeidsprosjekter med tverrfaglige team. Feste vil inngå i et nettverk med mer enn 20 landskapsarkitekter i Norge.

Rambøll Gruppen hadde 1. halvår en omsetning på kr. 2,6 milliarder og et resultet på kr. 179 mill. Rambøll Norge AS, som nå har passert 800 medarbeidere, hadde 1. halvår en omsetning på kr. 370 mill. , en økning på 27% fra 2006. Driftsresultatet på kr. 33 mill. er en økning på 55% fra 2006.

- Rambøll har vokst kraftig de siste årene både organisk og ved oppkjøp. Vi vinner stadig markedsandeler og skal vokse 10-15% hvert år også fremover, sier adm.direktør Jan Ove Holmen.