hage.no er på lufta

Byggeindustrien lanserte torsdag sitt nye hagenettsted - www.hage.no. Dette kommer til å bli Norges viktigste nettsted for dem med grønne fingre - og det gjelder om man er proff eller amatør.

Vi har lenge hatt en underside for hage på Byggeindustriens nettsted www.bygg.no. Nå vil denne siden bli erstattet med et helt nytt nettsted som fortsatt skal drives av Byggeindustrien. Vi er ikke bare opptatt av bygg og bolig, men vi er også opptatt av hvordan det er rundt oss. Dette skal bli et nettsted hvor man kan hente inspirasjon - og hvor man forhåpentligvis kan få mange nyttige tips.

Dette er et nettsted både for hageelskere, amatørgartnere og mer proffe landskapsutviklere som arkitekter og anleggsgartnere. Dette vil også være en møteplass for amatører og proffer. Under bygg.no har vi lenge hatt en hageside. Men det er først nå at vi virkelig kan si at vi vil ha et eget bredt og profesjonelt drevet nettsted for hage, anlegg og uterom.

Kom med tips
Det tar tid å utvikle nettsteder. I prosessen rundt dette nye nettstedet har vi engasjert mange ulike fagmennesker som alle har interesse og glede av det som er rundt bygg, hage og anlegg. Når vi nå kommer på lufta med www.hage.no , er det langt fra noe ferdig utviklet nettsted. På samme måte som i en virkelig hage, må også nettstedet bygges ut. Til flere som kommer med råd og tips om det - til bedre vil det gå. Tips kan sendes direkte til redaktør Per Helge Pedersen - php@bygg.no.

Vi ønsker at leserne kommer med mange innspill og tips. Vi håper også at mange sender bilder fra sine egne hager - eller et lite videoklipp (se under). Det er alltid spennende å se hvordan andre anlegger sine hager. Og for å ha det sagt - ingenting er som en flott velstelt hage. Vi beundrer dem som har slike hager. Men vi vet samtidig hvilken jobb som ligger bak. Men du verden hvilken glede man kan ha av fine hager og uteanlegg.

Markedsplass
Vi ønsker også at www.hage.no skal være en markedsplass for alle som er opptatt av både den private hagen og de som er opptatt av større grønt- og hageanlegg. Vi kommer ikke til å lage noen reklameplakat av dette nettstedet, men vi vet at mange savner en stor og god nettside innenfor dette feltet hvor man også kan markedsføre produkter og løsninger. Vår salgsavdeling kan si mer om mulighetene. Send gjerne en mail til vår salgssjef Kirsten Bugge Torkildsen - kbt@bygg.no.

Vi er åpen for samarbeid med andre.

Hage er blitt big business. Dette kommer selvsagt at nordmenn har langt bedre råd enn før. Og nå bruker mange veldig mye penger på sine hager. Vi ser også at stadig flere leier inn folk både til å bygge ut og passe på sine hager.

Det kanskje mest gledelig med utviklingen er å se hvordan Statens vegvesen, kommuner og alle andre utbyggere satser på uteområdene. Det har aldri vært levert så mye belegningsstein som nå. Det har heller aldri vært levert så mye planter og blomster. Et bygg eller et anlegg er ikke ferdig før også utenomhus-anlegget er ferdig.

Vi ser at det blir varmere i Norge. Arter som før var en sjeldenhet, er nå blitt vanlige - og nye arter er på vei inn. Dessverre kommer det også snegler og andre krypende og flyvende vesener som lager mye bråk. Men dette er noe vi må lære oss å leve med - og så får vi skrive om alle tiltak som gjør at vi kan få has på den slags problemer.

Proffe medspillere
Redaktøren har sin lille hage med drivhus på Nesodden. Det er et sted ungene elsker. Det å lage en hage som skal syde av liv er kanskje noe av det viktigste for en familie. Men på hageområdet er redaktøren bare en amatør. Det er bakgrunnen for at vi helt fra starten av allierer oss med flere eksperter som også skal gi dette hagenettstedet den faglige tyngden vi trenger. Det blir anledning til å stille spørsmål som fagfolkene så vil svare på. Vi regner med at man i denne spalten kan lære mye. Vi kommer med en presentasjon av dem i forbindelse med lanseringen.

BYGG-TV
Byggeindustrien har nylig også begynt å satse på levende bilder gjennom web-tv. Vi har laget en egen løsning som vi har kallt Bygg-TV. På www.hage.no vil vi gjennom Bygg-TV kunne levere levende bilder. Det gjelder både vanlig reportasjer og filmer. Vi vet at det er laget mange reklamefilmer som kan være aktuelle på dette nettstedet. BYGG-TV blir for øvrig introdusert på bygg.no i neste uka.

Vi ønsker alle velkommen til et nytt nettsted. Nå er det opp til dere der ute å bestemme hvor stor denne suksessen skal bli. Vi skal etter beste evne passe på den nye hagen.

Vi har hatt utrolig suksess med bygg.no. Det kommer til nye lesere hver eneste uke. Vi kan glede oss over rekorder hele tiden. Det samme mener vi vil skje med www.hage.no. Det at en profesjonell mediabedrift som Byggeindustrien nå også lager et grønt nettsted, er en garanti for at det vil skje en videre utvikling. Vår nettredaksjon vil sørge for at hage.no oppdateres kontinuerlig. Det har vært en suksess med bygg.no. Det blir også en suksess for hage.no.

Trykk her for å komme til hage.no