Bør jeg tynne ut hekken?

Hei, vi har en hekk av typen skjermleddved. Den har vokst seg til å bli ca 150 cm høy. Jeg tror imidlertid at den er plantet for tett, det er ca 40-50 cm mellom hver busk. Jeg tenker derfor at det kan bli for lite plass til nye skudd nedenfra og for mange tykke greiner. Er det en god idé å sage bort tykke greiner med jevne mellomrom for å tynne ut? Eller bør vi fjerne noen av hekkeplantene helt? Eller er det uproblematisk at de står så tett?

Hilsen Siri

Det heter seg at Skjermleddved får en god sammenvoksing med en planteavstand på 1,2 meter, så din ivrige forgjenger har nok vært raus med planter og ikke fullt så raus med plassen!

Såfremt buskene trives og er i god vekst, ville jeg anbefale å fjerne en del. Skjermleddved er jo kjent for å komme med nye skudd, så for å sikre at det skjer - og særlig hvis du ser at det er lite nye skudd p.t - bør du fjerne et par av buskene for å fremme ny vekst. Plantene er nøysomme, så ikke pøs på med for mye gjødsel, selv om det er lett å tenke at man skal hjelpe igang ny vekst.

Lykke til med prosjektet.

Vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen

https://kurs.hageplanlegging.no