HYBRID: Drivhus og hagestue i ett og samme hus. Foto: Grønt Fokus

Hybrid i hagen: Hagestue og drivhus i ett

Drivhus og utestue i ett og samme bygg? Nå lanseres en hybridmodell til både dyrking og kaffekos.

Grønt Fokus, som er en stor aktør innen salg av hagestuer, uterom og drivhus i Norge, lanserer denne våren hybridrommet Knoppa og Växa.

Disse kan brukes som både hagestue og drivhus, eller som en kombinasjon av begge. Hybridrommene er solide limtrekonstruksjoner med glass på alle sider, ifølge en pressemelding.

Les ekspertens tips: Slik lykkes du med drivhus

- Dette er en nysatsing som vi aldri tidligere har tilbudt norske eneboligeiere. Vi vet at mange bruker hagestuen til noe mer enn å sitte der, og at mange med drivhus bruker det til andre ting en dyrking. Derfor tror vi denne nyheten bli en perfekt kombinasjon for mange, sier Mikael Jonsson i Grønt Fokus.

Hybridrommene er arkitekttegnet med designmessige innslag fra det klassiske drivhuset. Dette er en kraftig konstruksjon i store og romslige rom. I dag er mange hager små og dette rommet kan man plassere hvor man ønsker og unytte det på flere måter.

Det har størrelsen, lysgjennomtrengningen og friheten til et drivhus, men med en konstruksjon vi forbinder med en hagestue. Kombinasjonen gjør at hybridrommet kan brukes av mange.

- Vi har utviklet et vakkert og klassisk hagerom som gjør det mulig med hageplanting i sommerhalvåret. Å sitte varmt og behagelig i et stort og bekvemt rom i grønne omgivelser eller under en stjerneklar natt himmel er bare noen av de mulighetene som dette rommet gir, sier arkitekt Anders Lundin, som har tegnet det nye hybridrommet for Grønt Fokus.