Et hav av basilikum klargjøres for det årlige årtreffet av Liv Jæger (t.v.) og Trine Nervum i Botanisk hages Venner. Foto: Dag Inge Danielsen

Nå kan du gjøre plantekupp i Botanisk Hage

Det blir mange spennende planteslag å få kjøpt på Vårtreffet i Botanisk hage i Oslo søndag 29. mai.

Førstkommende søndag er det duket får det årlige vårtreffet i Botanisk Hage på Tøyen i hovedstaden. Her kan planteentusiaster kjøpe spennende planter, møte likesinnende og samtidig støtte en god sak, ifølge en pressemelding fra arrangøren Botanisk Hages venner.

Les også: Folksomt vårtreff i Botanisk hage

Stiller med gartnere
Hagens egne gartnere stiller opp for å svare på spørsmål fra publikum. I tillegg blir det demonstrasjon av japansk ikebana-kunst, gratis omvisninger, aktiviteter for de minste – og en rekke spesialforeninger har utstilling og plantesalg.

Det er mange spennenende planter og vekster å få kjøpt på vårtreffet i Botanisk Hage.no. Arkivfoto: Svanhild Blakstad


– I år er vi blant annet stolte over å kunne tilby hele åtte forskjellige typer basilikum, forteller nestleder i Botanisk hages Venner Trine Nervum, som sammen med Liv Jæger har ledet arbeidet med å dyrke fram et stort utvalg krydderurter, grønnsakplanter og andre nyttevekster for salg på Vårtreffet. All planteproduksjon har foregått i Botanisk hage i regi av venneforeningens dugnadsgruppe.

Spennende planter
På Vårtreffet blir det i år salg av overskuddsmateriale fra Botanisk hage. To typer flerårige asters fra Oldemors hage og kransøye fra Systematisk hage blir å få kjøpt. Det samme gjelder eksotisk, rødblomstret kanna fra veksthusene i Botanisk hage.

Det pleier å være folksomt på Vårtreffet i Botanisk Hage.no. Foto: Dag Inge Danielsen

Stauder og sommerblomster
– Vi har i år også et kjempeutvalg av stauder og sommerblomster. Eksempelvis kan jeg nevne at vi selger fem ulike typer oxalis, eller lykkekløver, som er en trendplante for tiden, forteller Bodil Andersgaard, styreleder i Botanisk hages Venner, som i år feirer 30 års jubileum.
Fullstendige plantelister for urter, stauder og sommerblomster finner du på websidene til Botanisk hages Venner:
http://foreninger.uio.no/botaniskhagesvenner/v%C3%A5rtreffet/2016/
Åpningstiden er kl 10.00 – 16.00. Venneforeningen har laget bærenett som fås kjøpt. Besøkende oppfordres ellers til å ta med egen emballasje for å spare miljøet. I år blir det flere bankterminaler enn tidligere, slik at det blir enklere å betale med bankkort.