Publikum som besøker årets hagemesse 15-17. april kan få dekorasjonstips og gode hageråd av Finn Schjøll. (Arkivfoto: Svanhild Blakstad)

Finn Schjøll inntar Hagemessen

For første gang stiller Blomster-Finn med egen stand på Hagemessen på Lillestrøm.

I år debuterer hele Norges Blomster-Finn som utstiller, etter å ha besøkt Hagemessen som gjest i mange år. Han har også vært TV2s guide i frokostsendingene som har sendt live på åpningsdagen.

På Hagemessen kan publikum få tips til blant annet borddekorasjon. (Arkivfoto: Svanhild Blakstad)

Han skal stå i Kunnskapsgaten i hall D, hvor han ser frem til å møte folk og bidra med tips, råd og livsvisdom.

– Jeg er ikke gartner, bare en enkel blomstedekoratør. Jeg stiller med Finns metode og satser på at det går bra, sier Schjøll.

Han legger til at det er viktig å skape noen drømmer. – Er det ikke drømmene vi lever for da, spør han filosofisk?

Les også: Våronn i drivhuset hos Finn Schjøll

– Jeg gleder meg til å møte messepublikum og kommer til å vise frem både litt borddekorering og blomsterbinding - og ellers bistå med hva folk måtte lure på. Jeg stiller meg til rådighet, jeg synes jo det er veldig moro med mennesker, sier Schjøll til hage.no

Designer
Den kjente blomsterdekoratøren og TV-personligheten har i flere år vært en av Magnors profilerte designere. Han står bak vasesuksessen Boblen og har i tillegg designet både glass, serviser og lysestaker for det tradisjonsrike glassverket. Noe av dette vil han ta med seg og vise frem på Hagemessen.

Alt han har laget er inspirert av livet i hagen.

– Hage er tusen gleder, inspirasjon, mosjon og kontemplasjon – og midt i dette har du estetikk. Den store trenden nå er at inne og ute går i hverandre. Vi flytter det som er inne ut, og det som er ute inn. Jeg tar gjerne med meg sofaputene ut i haven, og inne har vi massevis av blomster og planter. På den måten får vi en glidende overgang, sier Schjøll, som slår et slag for hageglede året rundt.

Kilde til inspirasjon
– Forøvrig synes jeg Hagemessen har vokst seg stor og flott, og det er inspirerende å komme hit for å møte mennesker og se nyheter. Man får virkelig lyst til å gjøre noe selv, og blant alle utstillerne er det mye god kompetanse, sier Schjøll.

Selv om han skal stå på stand og jobbe, satser han på å få tid til å gå rundt og se på hva de nærmere 200 utstillerne har å by på.

Du møter Finn Schjøll i hall D, stand D04-06.

Vasesuksessen Boblen fra Magnor er designet av Finn Schjøll. (Foto: Svanhild Blakstad)