<p>STJERNE PÅ STOLEN: Når du får julegjester kan du lage en dekorasjon av minijulestjerne til å henge over stolryggen. (Foto: OBP)</p>Dette er utstyret du trenger for å lage julestjerne-dekorasjon i kremmerhus til å henge på stolen. (Foto: OBP)Klargjør minijulestjernen.Fyll en kjegleformet beholder med minijulestjerne.Pakk jordklumpen til julestjernen med fuktig mose før du legger dem i beholderen, og fest dem til stolene med pene bånd eller ståltråd.Heng navnekortet til gjestene på kjeglen. Velg ministjerner i forskjellige farger for et mer individuelt preg.Julestjerneoppsats med smågodt som dekor. Velg to glassvaser med samme form, hvor den ene er mindre enn den andre. Plasser den minste vasen i midten, denne fyller du med vann, hvis du har en bukett, eller du pakker jordklumpen til potten med plast. Tomrommet mellom indre og ytre vase fyller du med godteriet du liker best – gelefrukter, svarte lakrisfisk, heksehyl eller fløtekarameller for eksempel, eller polkagriser som her. Foto: Foto: OBPTil jul er det meste lov. Hva med en spiselig julestjerneoppsats med smågodt som dekor? Foto: Foto: OBPSett julestjernebuketten i den indre vasen og vips så har du en fristende borddekorasjon. Vekker garantert begeistring hos barna. Foto: Foto: OBPTil jul er det meste lov. Hva med en spiselig julestjerneoppsats med smågodt som dekor? Foto: Foto: OBPPynt opp julestjernen med strikkesokk og fuskepels for kalde desemberdager. (Foto: OBP)Du trenger ikke la julestjernen stå i den vanlige potten sin. Bruk vaser og store pyntepotter med oasis og lag originale dekorasjoner. Denne kremgule stjernen har fått en strikkesokk og fuskepels for kalde desemberdager. Sett den på bordet og du har et nytt samtaleemne over middagen.Pynt opp julestjernen med strikkesokk og fuskepels for kalde desemberdager. (Foto: OBP)Pynt opp julestjernen med strikkesokk og fuskepels for kalde desemberdager. (Foto: OBP)Pynt opp julestjernen med strikkesokk og fuskepels for kalde desemberdager. (Foto: OBP)

Gjør det selv: Lag en ny vri på julestjernen

Desember er måneden vi pynter mest. Vi nærmer oss jul og pyntingen gjør ventetiden både hyggelig og kreativ. Har du tenkt på hvor mye du kan gjøre med julestjernen?

- Julestjerner er langt mer anvendelige enn man skulle tro. De holder lenge i oppsatser og dekorasjoner, kun fantasien setter grenser for hvordan du kan pynte, sier daglig leder Tove Ladstein i Opplysningskontoret for blomter og planter (OBP). Lørdag 12. desember er det julestjernens dag - ta sjansen på å prøve noe nytt!

Les også: Feir julestjernens dag med Finn Schjøll

Opplysningskontoret for blomster og planter viser deg tre overraskende muligheter for pynting med julestjerner. Disse originale juledekorasjoner er fullført på få minutter!

Når du får julegjester kan du lage en dekorasjon til å henge over stolryggen. (Foto: OBP)

1.Heng en julestjerne over stolryggen
Hvem har sagt at det kun er spisebordet som skal dekkes med blomster? Neste gang du får gjester, lager du en dekorasjon til å henge over stolryggen. Fyll en kjegleformet beholder med en minijulestjerne.

Pakk jordklumpen til julestjernen med fuktig mose før du legger dem i beholderen, og fest dem til stolene med pene bånd eller ståltråd. Tips: Heng navnekortet til gjestene på kjeglen. Velg ministjerner i forskjellige farger for et mer individuelt preg.

Til jul er det meste lov. Hva med en spiselig julestjerneoppsats med smågodt som dekor? (Foto: OBP)

2.Fyll vasen med smågodt
Til jul er det meste lov. Hva med en spiselig julestjerneoppsats? Velg to glassvaser med samme form, hvor den ene er mindre enn den andre. Plasser den minste vasen i midten, denne fyller du med vann, hvis du har en bukett, eller du pakker jordklumpen til potten med plast.

Tomrommet mellom indre og ytre vase fyller du med godteriet du liker best – gelefrukter, svarte lakrisfisk, heksehyl eller fløtekarameller for eksempel, eller polkagriser som her. Sett julestjernebuketten i den indre vasen og vips så har du en fristende borddekorasjon. Vekker garantert begeistring hos barna.

Pynt opp julestjernen med strikkesokk og fuskepels for kalde desemberdager. (Foto: OBP)

3.Julestjerne med strikkesokk og pels
Du trenger ikke la julestjernen stå i den vanlige potten sin. Bruk vaser og store pyntepotter med oasis og lag originale dekorasjoner. Denne kremgule stjernen har fått en strikkesokk og fuskepels for kalde desemberdager. Sett den på bordet og du har et nytt samtaleemne over middagen.

Visste du at julestjerne er en svært holdbar snittblomst? Se videoen nedenfor og la julestjerneblomsten pryde vasene i to uker, selv i stuetemperatur! http://www.christmas-star.info/en/care-tips-and-decoration-ideas/poinsettia-tv.html?vid=21