I førjulstiden passer det fint å mikse lilla tulipaner og svibler. (Foto: OBP)<p>Svibel er en kjent og kjær adventsblomst med mange dekorasjonsmuligheter. (Foto: OBP)</p>Svibel - en kjent og kjær avventsblomst. (Foto: OBP)Vår eldste juleblomst, Julegleden, er igjen blitt trendy. (Foto: OBP)I adventstiden passer det fint med en bukett lilla tulipaner. (Foto: OBP)Vår eldste juleblomst, Julegleden er igjen blitt trendy. (Foto: OBP)Julestjernen er selve juleblomsten for mange. (Foto: OBP)Julestjernen er selve juleblomsten for mange. (Foto: OBP)

Blomster som pynter opp i førjulstiden

Kom i rette stemning med fire ulike typer juleblomster.

Skap den rette førjulsstemningen med disse fire forskjellige juleblomstene - tulipaner, juleglede, svibler og julestjerne .

La snø og kulde ligge igjen på trappen, og bring de vakre adventsfargene inn:

1. I hele adventstiden passer det fint med en bukett lilla tulipaner. Tulipaner er vakre i store buketter, men får også virkelig vist fram hvor grasiøse de er når man bruker bare noen få i vasen. Snitt stilken før blomstene settes i vann. Blir tulipanen for høy – snitt den gjerne.

Du kan også gjerne blande de lilla med andre tulipaner i rosasjatteringer, står de gruppert sammen i flere vaser gir det en dekorativ adventseffekt.

Tulipanen kan nytes ekstra lenge om du lar den stå kjølig om natten.

Vår eldste juleblomst, Julegleden er igjen blitt trendy. (Foto: OBP)

2. Vår eldste juleblomst, selve Julegleden er igjen blitt trendy. Og dens intense rosafarge passer godt til advent. Prøv en oppsats med med granbar og naturmaterialer i høy vase. Vis hvor flott julegleden er! Kanskje vil du putt den i en enkel glassvase på en duk av sølvstjerner, det setter deg garantert i julemodus.

Julegleden blir aller flottest på et litt kjølig sted i stuen, og liker jevn fuktighet.
3. Blålilla svibler har den perfekte adventsfargen! Lag et flott adventarrangement med de lilla tulipanene

- Sett den i samme vase som de lilla tulipanene, og vips så har du en vakker adventsdekorasjon. Eller sett svibelen i vedkroken, med potter skåret ut i bark med litt ullvatt på toppen. Gir både fornemmelse av vinter og advent.
Sviblene trenger ikke mye vann, og om du lar den stå lyst, og gjerne i vinduskarmen, strekker den seg mindre og du har glede av den lenge.

4. Julestjernen er selve juleblomsten for mange. Og den trenger slettes ikke være rød! La deg inspirere av dens mange rosa- og sjatterende farger til advent. Her har vi pyntet adventsbordet med fine glass og snittede julestjerner som gjør seg ekstra godt til den adventslilla duken.
Julestjerner er planter som trives i inneklima, dens største fiende er kulde. Har du trekkfulle vinduer er det lurt å la den stå lengre inn i rommet, og pass alltid på å velge blomster som ikke har stått nære døren i butikken.