Borthen tar grep i Braathen Landskaps- entreprenør

Styreleder Tom Borthen styrker sin posisjon i Enebakk-bedriften Braathen Landskapsentreprenør. Blir daglig leder og medeier.

Fra 1. august i år har Tom Borthen overtatt som daglig leder i en 40 prosent stilling i tillegg til å være styreleder. Medeier Einar Braathen har fra samme dato gått over i stillingen som markedssjef med ansvar for å videreutvikle kalkuleringsprosesser og sikre gode og langsiktige ordrereserver.

15 prosent eier

Gjennom Borthen Gruppen AS har Tom Borthen også kjøpt 15 prosent av aksjene i Braathen Landskapsentreprenør av Einar Braathens selskap Einar Braathen AS og selskapet A. Østvaag AS som eies av driftssjef nyanlegg og medeier Aslak Østvaag.

Videre har prosjektleder Tim Fosvold kjøpt fem prosent av aksjene i Braathen Landskapsentreprenør av de samme to selskapene.

Status for eiersitsen i Braathen Landskapsentreprenør AS er nå 48 prosent av Einar Braathen Oslo AS, 32 prosent av A. Østvaag AS samt 15 prosent av Borthen Gruppen og fem prosent av Tim Fosvold.

Kjøpte hovedkontoret

Borthen Gruppen har også inngått avtale om kjøp av eiendommen Osloveien 630 AS hvor Braathen Landskapsentreprenør har sitt hovedkontor, verksted og lager. Bygget er på 1600 kvadratmeter og tomten er på drøye 14 mål. Det ble ferdigstilt i 2010.

Tidligere i år kjøpte Borthen Gruppen eiendommen Gneisveien 1 på Gran i Ytre Enebakk hvor virksomheten Havaristen holdt til tidligere. Denne eiendommen består av nærmere 3000 kvadratmeter næringslokaler og 24 mål tomt. Her er alt utleid.

Tom Borthen har en fortid som Carl Otto Løvenskiolds høyre hånd som leder av Løvenskiold Handel med blant annet kjedene Maxbo og Malia.

Braathen Landskapsentreprenør AS er et av landets største landskapsentreprenører med en planlagt omsetning på 140 millioner for inneværende år. Selskapet har 70 ansatte og om lag 100 i høysesongen gjennom innleie.