GRØNN GLEDE: Snekker Ola Blom, programleder Mette Stensholt Schau og gartner Tom Egeberg Hvål gir seerne gode råd om planter og hager i år.

John Andre Samuelsen/NRK

Grønn Glede starter opp igjen

I årets premiere på Grønn glede var programleder Mette Stensholt Schau på jakt etter våren i en direktesendt "minutt for minutt-sending" fra en kolonihage i Sandefjord.

Tirsdag kveld kl 1945 startet årets sesong med Grønn Glede på NRK. I ti uker fremover får seerne gode råd og tips til hagearbeid.

Se gresset gro
Tirsdag kveld fikk seerne rett og slett se gresset gro. – Det var nemlig noen som skrev nettopp det i et kommentarfelt etter en annen av NRKs sakte-tv-program. Dermed fikk vi ideen til en livesending, smiler programlederen som gleder seg til en ny sesong av hagemagasinet.

– 70 minutter kan bli litt kort tid for å se den helt store veksten i gresset, så dermed er det planlagt litt annet som kan skje i hagen i løpet av sendingen.

Stensholt Schaus faste team, snekker Ola Blom og gartner Tom Egeberg Hvål, er også på plass. Blom skal lage stol og bord til en hage. Helst med et litt slitt og fint utseende. Og gartner Egeberg Hvål har planlagt å lage en skjermet uteplass der stolen kan stå når den er ferdig.

Send inn hagebilder

Grønn glede ber nå også om hjelp til å vise hele Norge i vårdrakt. Ved å sende inn bilder via Instagram merket med #nrkhage kan alle delta i sendingen. Bildene vil dukke opp underveis, og da er det viktig at de også merkes med hvor de er tatt.

– Våren i Rogaland er veldig annerledes enn i Troms eller Oppland, sier programlederen.

Allerede nå kan man begynne å sende sine vårbilder.

Hageparsellen i Sandefjord fotografert i 2010. Nå vender Grønn glede tilbake for å se hvordan hagen har klart seg gjennom sol og kulde

Mette Stensholt Schau/NRK

Hvordan ser hagen ut fem år etter

Det er en kolonihage i Sandefjord som er åsted for årets første program. Der var Grønn glede og pusset opp en av hytteparsellene i 2010. For første gang reiser Stensholt Schau og temaet hennes altså tilbake til ett av deres tidligere hageprosjekter og ser hvordan det har gått.

– Jeg kan avsløre at minst én katastrofe har rammet hagen på de 5 årene, sier programlederen.