<p>DYRKER MIDT I BJØRVIKA: Der ingen skulle tro at noe kunne gro! Bildet er fra Herligheten parsellhage i Bjørvika, midt i et av de mest urbane og trafikkerte områder som finnes i Oslo. (Foto: Monica Løvdahl)</p>Fra Herligheten parsellhage i Bjørvika. (Foto: Monica Løvdahl)Fra Herligheten parsellhage i Bjørvika. (Foto: Monica Løvdahl)Fra boken Dyrk byen av Helene Gallis. (Foto: Monica Løvdahl)Fra boken Dyrk byen av Helene Gallis. (Foto: Monica Løvdahl)Fra boken Dyrk byen av Helene Gallis. (Foto: Monica Løvdahl)Fra boken Dyrk byen av Helene Gallis. (Foto: Monica Løvdahl)

Ny bok for urbane bønder

Urban dyrking har blitt en trend, og nå har det kommet en helt ny bok om temaet. (Bildekarusell)

Det spirer og gror i byer og boligområder over hele verden: på tak og rivningstomter, i parker og bakgårder – urban dyrking har blitt en trend, ifølge en pressemelding fra Spartacus forlag.

Forfatter Helene Gallis er daglig leder i Majobo og har de seneste årene vært sentral i løfte frem den nye dyrkebølgen i Oslo. (Foto: Monica Løvdahl)

Dyrk byen - håndbok for urbane bønder er en inspirasjonsbok og guide for den som vil lære å dyrke der du bor.

Dyrk byen er inspirasjonsbok og verktøykasse for deg som ønsker å skape grønne prosjekter der du bor. Sammen med likesinnede entusiaster deler forfatter Helene Gallis raust av sine erfaringer med urban dyrking. De spenner vidt: fra små kjøkkenhager med sosialt fokus til matauk, aktivisme og byutvikling.

Det er noe eget ved å nyte selvdyrkede grønnsaker. På kjøpet får du gleden ved å skape noe levende og bærekraftig sammen med familie, venner eller naboer. Ved å så et lite frø kan du skape store endringer.

Boken er på 256 sider og innbundet. Den er gitt ut på Spartacus forlag.

Den guider også leseren i flere temaer:

• Hvordan komme i gang med et dyrkeprosjekt
• Rene og økologiske bygrønnsaker
• Dyrking i pallekarmer og andre gjenbruksmaterialer
• Birøkting og hønsehold i byer og boligområder
• Fra matavfall til kompost og næringsrik jord