<p>Krokus er for mange vårblomsten fremfor noen, og man blir utvilsomt satt i vårstemning når de små blå stikker opp gjennom snølaget. Krokus, som er en løkplante, tilhører sverdliljefamilien og har ca 70 arter. Krokus er vanlige hageplanter, særlig vårkrokus <i>Crocus vernalis</i> og høstkrokus <i>Crocus speciosus</i>. (Arkivfoto: Ole Harald Dahle)<br></p><p></p>Lubne perleblomster blir en vakker overflod når de står mange sammen Foto: Wouter KoppenVÅR: Perleblomst og klosterklokke. Foto: Jeannine GovaersVÅR I DRIVHUSET: – Å stå ute i drivhuset og få vekstene igang, det er en egen glede, sier Finn Schjøll, som er en ihuga drivhusentusiast. Bildet viser noen av vekstene som han drev frem i løpet av vinteren: Pelargonier, amaryllis, perleblomst, echeveria, pasjonsblomst, ceropegia og appelsintre. (Arkivfoto: Svanhild Blakstad)

Få vårfornemmelser i hus og hage

Vinteren slipper snart taket og våren er på full fart inn i hus og hjem. (Bildekarusell)

Med mars kommer endelig tiden da de aller første vårløkene kan titte frem. Ta gjerne en forsmak på våren med vakre løkblomster i vinduskarmen.

Nå bugner det av vårløker av mange slag i butikkene, og utvalget kan friste de fleste. Lubne perleblomster, stolte krokus og yndige klosterklokker lokker frem vårfornemmelser i de fleste av oss.

La gjerne løkblomstene finne en litt kjølig plass i vinduskarmen, så har du dem lenger. Og mens de blomstrer for fullt inne, gå på skattejakt ute i blomsterbedene etter nye spirer som titter frem under smeltende snø!

Les også: Nå er det på tide å så