<p>Fargene inntar blomsterpottene! Pottene er gjerne i plast eller lette materialer som ser ut som betong eller stein. (Foto: OBP)<br></p><p></p>Trenden går mot enda mer dyrking. I disse smarte plantebordene til innendørs bruk kan du dyrke planter til nytte og pryd . (Foto: OBP)I år vil vi se mange dyrk-selv produkter. Her er det humleplanter (klatreplanten Humulus lupus) beregnet på å dyrke egen humle til ølbrygging. (Foto: OBP)Pynt til hagen i rustent metall vil bestå som trend også i 2014. (Foto: OBP)Spreke potter med optimistiske mønstre og farger. (Foto: OBP)Insekthotell i luksusklassen. Hagen er til for både mennesker, planter og dyr. (Foto: OBP)

Hagetrend 2014: Mer dyrking og spreke farger

Dyrke selv-trenden fortsetter i 2014. Du trenger ikke hage, det holder med en potte i vinduskarmen. (Bildekarusell)

Hagetrendene for 2014 fortsetter på mange måter der 2013 slapp: Med fokus på dyrkningsglede og hagen som ditt koseligste rom, ifølge Opplysningskontoret for blomster og planter. OBP har besøkt IPM Essen, som er en stor messe for hagebruk i Tyskland.

Å bruke tilbehør i hagen vil fortsatt gjøre seg gjeldende: Om sommeren flytter vi ut og bruker hagen som et ekstra rom vi kan pynte opp.

Samtidig flytter plantene også innendør. Planter står sterkt som interiørelement.

Plantebordene som ble dyttet opp på loftet en gang på åttitallet skal frem igjen. Nå skal vi dyrke blomster og spisbare planter hele året og ha dem rundt oss.

Plantebord, potter og kar gjør det lett å drive "city-gardening", balkonghage for deg som ikke har egen hage.

2014 byr på optimisme og glade farger på potter og pynteting. Det støvhvite erstattes av noe mørkere fargetoner, slik at fargene syntes men allikevel oppfattes som lette.

I bildekarusellen er det  plukket ut noen eksempler på potter og tilbehør vi kommer til å se mer av i 2014.