Urbant hagebruk, kundebehandling, hagedesign og stauder er noen av temaene når Anleggsgartnerdagene går av stabelen i regi av Hjeltnes kompetansesenter. (Foto: Hjeltnes vgs)

100 anleggsgartnere samles i vest

12. og 13. februar samles rundt 100 anleggsgartnere, elever og lærlinger til faglig treff i Ulvik i Hardanger.

Anleggsgartnerdagene har vært arrangert i snart 20 år og retter seg mot gartnere og anleggsgartnere i kommuner og private firmaer, samt elever og lærlinger.

- Temaene på programmet er knyttet til grøntanlegg, både til den grønne delen (planter, bruk, skjøtsel) og den grå delen (stein, belegg osv), sier Andrid Solaas Innset frå arrangøren Hjeltnes kompetansesenter.

Kompetansesenteret er ressurssenteret ved Hjeltnes videregående skole, som utdanner anleggsgartnere, gartnere og blomsterdekoratører på videregående nivå, og aborister på fagskolenivå.

Årets program går over to dager og byr på følgende innhold:

Urbant hagebruk - fra Futurefarmers til økologiske parsellhager i Bjørvika, ved prosjektkoordinator Vibeke Hermanrud, Bjørvika Utvikling.

Gode plantemiljø for pollinerende insekter, ved Alf Helge Søyland, avdelingsleder Arboretet på Milde.

Gode stauder og prydgress til anlegg , ved Torunn Hovland Ljone, Ljono stauder.

Hva er en god hage? Eksempel frå ulike hageprosjekt. Viktige punkt for å skape en god hage, ved Darren Saines, Darren Saines Hagedesign

Kundebehandling for anleggsgartnere. Møte med kunden, tilbud, avtaler og kontrakter, ved anleggsgartnermester Torgeir Koteng, Hagespesialisten

Hagetrender og materialbruk, ved Darren Saines.

Bra tilvekst

Hjeltnes vgs kan i år kan skilte med 24 anleggsgartnerelever.

- Vi har aldri hatt så mange. I mange år har anleggsgartnernæringa etterlyst flere lærlinger, så dette lover bra, sier Andrid Innset, som også kan fortelle at skolen som den eneste i landet tilbyr arboristutdanning på fagskolenivå.

Anleggsgartnerdagene holdes på Brakanes kurs- og konferansesenter. For mer info, ta kontakt med Hjeltnes vgs.