Bruk eddik mot ugress

I kjøkkenskapet kan du finne et rimelig og effektivt middel mot ugress.

I tillegg til brunsneglene, er ugress en upopulær hagegjest. Flere tar nå til orde for å prøve ut eddik som ugressmiddel, skriver klikk.no

På hagesentrene får man kjøpt en rekke midler som skal ta knekken på ugresset. Det velkjente Round Up-middelet koster rundt 250 kroner for en liter. Ulempen med slike midler er at også andre planter i nærheten vil kunne ta skade av middelet, selv om du ønsker å bare ramme ugresset. Mange er også skeptiske til å bruke kjemikalier i sin egen hage, og i tillegg koster det litt, skriver nettstedet.

Men så er kanskje løsningen både nærmere og billigere enn du tror. En halvliter vanlig Idun mateddik koster under 20 kroner i de fleste matbutikker.

Eddiken må brukes med varsomhet. Det er ikke så lurt å helle det på ugress midt på plenen, fordi det da vil skade også gresset som du ønsker å beholde.

Men det er perfekt for å fjerne ugress som vokser mellom steinheller, grus eller lignende, det melder en rekke hageblogger og nettsteder som kjerringrad.com og magasinet Mojo.

Les hele artikkelen på klikk.no her.