Lokker sneglene i ny felle

Pensjonist Magne Skogland (74) i Tysvær utenfor Haugesund ble lei alle brunsneglene i hagen. Nå mener han å ha knekt koden for hvordan de skal fjernes, skriver ANB.

Etter en tids prøving og feiling har den tidligere rørleggeren konstruert en ny type sneglefelle. Skogland har, i likhet med en lang rekke andre norske hageeiere, slitt med at tusenvis av brunsnegler invaderte tomten og ødela plantene i hagen hans i Tysvær utenfor Haugesund, skriver ANB.

Men rørleggeren satte igang med mottiltak: – Det var ikke nok bare å plukke dem, så mange var de. Derfor bestemte jeg meg for å utvikle en effektiv felle som kunne fange brunsnegler døgnet rundt, forteller han til nyhetsbyrået.

Skogland forsøkte først med en rørløsning i plast, men denne fungerte ikke etter planen. Etter noen ukers testing på sensommeren i fjor kom han fram til et patent han fikk til å virke.

Brunsneglefangeren, som ble oppfinnelsens navn, er nå blitt en patentert løsning som er klar for salg til norske hageeiere.

Fangeren består av en plastboks med lokk, og noen centimeter fra bunnen er det montert to gjennomgående rør, hvert på 6-7 cm lengde.

I boksen legges attraktiv sneglemat, som eplebiter, appelsiner, hundemat eller en skvett pils.

– Brunsneglen lukter mat på lang avstand og kryper gjerne inn igjennom rørene for å spise. Når den først faller ned på bunnen i boksen kommer den ikke ut igjen, for hvert rør har en plastskive rundt åpningen som stopper er hvert fluktforsøk, forklarer oppfinneren.

Les hele artikkelen: Slik skal sneglene dø.