Tid for spørsmål om hage og uterom

Har du spørsmål om hekk, jord, planter, mose, eller beskjæring  ̶   eller andre temaer som berører uterommet? Hage.no's ekspert står parat til å svare deg.

Det strømmer inn med spørsmål til hage.no's gratistjeneste. På denne årstiden er pågangen ekstra stor, ettersom hagesesongen nå er i gang for fullt.

Også du kan sende inn ditt spørsmål og få svar på www.hage.no.

Følger årstidene
Hageekspert Marit Næss Jørgensen bekrefter at spørsmålene har en tendens til å følge årstidene.

̶  Tidlig på våren er det lengselen etter å gjøre noe i hagen og få litt farger rundt seg som gjelder, i tillegg til rent praktiske vedlikeholdsspørsmål. Veldig ofte er folk usikre på beskjæring og hvordan dette gjøres. Spørsmål om frukttrær går derfor igjen, sier hun.

Hun får ofte spørsmål om hvilke blomster som blomstrer når.

 ̶  Mange lurer på når de kan plante ut, og flere vil ha konkrete forslag til planter og blomster, for eksempel «en hvitblomstrende hage». Dette går igjen hvert år, sier Næss Jørgensen

Mose og snegler en gjenganger
Når hagen er godt i gjenge, kommer det gjerne spørsmål om riktig plassering og hvilke planter som passer på solrike eller skyggefulle steder. Og det er mange spørsmål om mose og snegler.

Beplantede hyttetomter
I forkant av ferien og underveis lurer folk på hva som trengs for å gjøre hyttetomtene mer hyggelige og beplantede, både på fjellet og ved sjøen. Planløsninger av hagen er også noe mange lurer på.

Feriehage
̶  Når folk kommer hjem til en litt «bustete» hage etter ferien, dukker spørsmålene om hva som blomstrer på sensommeren opp. Hovedblomstringen er ofte i juni-juli. Hvis man da ikke har planlagt godt, er hagen relativt blass etter ferien, sier hageeksperten.

Salg på tuja
På slutten av sommeren dukker det av en eller annen grunn opp mange spørsmål om tuja.

 ̶  Det er nok fordi det er salg på tuja i slutten av august og begynnelsen av september, og da planlegger folk å kjøpe tuja i store mengder, avslutter hun, som går inn i en travel periode de nærmeste månedene.

Send inn ditt spørsmål
Ikke brenn inne med ditt hagespørsmål! Send det til oss på: firmapost@bygg.no. Svarene blir lagt ut fortløpende i Spørsmål og svar-spalten så raskt Marit Næss Jørgensen har kapasitet til å svare.

Tjenesten er også søkbar dersom du er interessert i spesielle temaer.

Et utvalg spørsmål og svar innen populære temaer som hekk, plen, hyttehage/naturtomt, plantetips samt frukt og bær finner du på side 36-39 i årets messemagasin som hage.no ga ut i forbindelse med hagemessen på Lillestrøm i midten av april.

Les den digitale utgaven av magasinet her.

Komfortabelt hageliv
Ønsker du tips til en lettstelt og frodig hage gjennom hele sommeren? Da kan du lese artikkelen fra ekspertens egen drømmehage i Sandefjord:
Slår et slag for det komfortable hageliv