Innred sommerens beste rom

Verandaen, balkongen og terrassen er sommerens beste rom. De siste årene har interessen for å innrede ute økt betydelig

Nå har også tepper, puter og tekstiler blitt en naturlig del av uteplassen. Men utgangspunktet er fortsatt pene, komfortable og funksjonelle møbler og solskjerming.

Klassiker i ny utgave
For den som ønsker seg en stabil og klassisk møbelgruppe, som også kan slås sammen for vinteroppbevaring, har den svenske produsenten Jabo utviklet et sett med to benker og tilhørende bord i hvitmalt tre på metallstativ. Settet gjør seg ekstra godt sammen med den nye levegg-/stakittserien Linnea.

Seildukstak
En effektiv solskjerming som også gir uteplassen et løft, er ikke alltid lett å finne. Men i år lanserer Jabo et skikkelig pent og smart seiltak som beskytter både mot sol og lettere regn.

Takets konstruksjon gjør at det tåler selv kraftig vind, og størrelsen på 4 x 4 meter garanterer at alle gjestene får sitte beskyttet rundt bordet. Det naturfargede polyestertaket er enkelt å ta av for vinteroppbevaring eller rengjøring.

Lettstelt
Grønne planter og blomster i krukker skaper en koselig stemning på uteplassen. Den som ønsker å møblere fleksibelt med planter eller flytte krukkene uten besvær, bør velge krukker i et lett materiale. En nyhet i år er pene krukker i svart eller mørkebrunt kunstskinn. Krukkene har fått navnene Bari, Napoli og Roma, og finnes i tre størrelser. Samtlige er utstyrt med automatisk vanningssystem – perfekt for varme sommerdager.

Pent underlag
Hvilket underlag du velger til uteplassen er naturligvis en smakssak. Treheller er behagelig under føttene og gir en koselig følelse, mens en steinbelagt uteplass gir et robust og naturlig utseende.

Uansett hva du foretrekker er det flere alternativer å velge blant. Nytt av året er en gråoljet trehelle i furu, som gjør seg meget godt sammen med for eksempel hvite eller svarte hagemøbler.

For deg som foretrekker steinlegging finnes nyheten Sten-Erik. Sten-Erik er en belegningsstein med gråhvite granittsteiner festet til et plastnett, hvilket gjør steinleggingen superrask og enkel. Forbered underlaget, legg nettet med belegningsstein i settesand, fyll på med fugesand og uteplassen er klar!

For den som ønsker et diskret alternativ til en steinlagt sti eller en trampestein til blomsterbedet, har Jabo to nyheter i år. En rund gråhvit stein med diameter 40 cm, og en uregelmessig variant med målene 40 x 60 cm.