Inviterer insektene på hotell

Det er en økende interesse og bevissthet for insekter i hagen og den viktige pollineringen de står for. Visste du at du kan gjøre det enklere for insektene ved å tilby dem insekthotell? (Bildekarusell)

På Hagemessen hadde gartnerstudentene ved Vea - Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører laget en flott utstillingshage, hvor de blant annet viste frem insekthoteller i ulike varianter.

Insekthotellene er som fuglekasser eller beholdere som kan fylles opp med kvister, bark, strå eller lignende.

Hagen bør være et sted å oppholde seg for pollinerende insekter som humler, bier, blomsterfluer og sommerfugler. Det finnes også en rekke andre nyttige insekter som man med fordel kan lokke inn i hagen: Marihøner, nettvinger, en del teger og biller som forsyner seg grovt av uønskede skadeinsekter som f eks bladlus.

Snylteveps, snyltefluer og andre som lever av skadeinsekter er også velkomne. Med et insekthotell kan du være med og gi husly til disse, fikk hage.no opplyst på standen til Vea.

Insektene trives best i mørke kroker, derfor anbefaler Vea at man henger insekthotellet på en skyggefull plass i hagen.

Også Moseplassen-blogger Anne Havåg Holter-Hovind fremhevet insektshotell da hun nylig uttalte seg i forbindelse lanseringen av Plantasjens Hagebarometer for 2013:

– Folk vil ha en levende hage der også dyr trives. Det har lenge vært populært å mate fuglene, men nå ser vi en økende interesse også for insekter, med for eksempel insekthotell, sa hun.