Illustrasjon: Statens vegvesen

Hæhre og Velde signerte asfaltkontrakt på over 100 millioner kroner

Velde Asfalt skal legge asfalt helt fra Døle bru til Mandal på ny E39 for Hæhre Entreprenør.

Det skriver Lindesnes Avis i en artikkel onsdag.

Mandag kveld signerte Hæhre entreprenør og Velde en kontrakt på over 100 millioner kroner for legging av asfalt og vedlikehold i 20 år på 7,3 kilometer med firefeltsvei fra Døle bru til Mandalskrysset på nye E39, samt 5,5 kilometer med tofeltsvei, heter det i artikkelen.

Fra før har Velde en kontrakt med AF Gruppen for de drøye 22 kilometer med firefeltsvei fra Kristiansand til Døle bru.

– Velde har dokumentert en gjennomføringsevne og kompetanse til en kontrakt av denne størrelsen. Dette er en stor kontrakt og det er mye asfalt som skal legges. Velde har i denne prosessen vist at de er et seriøst selskap som fokuserer både på miljø og sikkerhet. Det har gitt oss tillit, sier prosjektdirektør Asle Ståland i Hæhre Entreprenør til Lindesnes Avis.

Kontrakten mellom Hæhre og Velde omfatter blant annet produksjon av omtrent 130.000 tonn asfalt. Kontrakten Velde allerede har med AF Gruppen på Kristiansandsiden av E39 er for 250.000 tonn.

Kontrakten betyr at Veldes nåværende asfaltverk på Gismerøya i Lindesnes blir for lite, og bedriften har allerede planer om utvidelse, heter det i artikkelen.

– Vi jobber med flere alternativer. Et alternativ er å utvide her på Gismerøya. Vi vurderer også å sette opp et asfaltverk i Strømsvika. Det nye anlegget blir et større anlegg enn det vi har i dag, sier daglig leder Bjarne Nøding i Velde Asfalt Agder.

Dagens bemanning på rundt 40 personer må også økes med mellom ti og 15 personer, skriver Lindesnes Avis.