Hæhre Entrerpenør skal ha blitt frastjålet GPS- og maskineringsutstyr til en verdi av 600.000 kroner ved anlegget i Langset i Eidsvoll. Illustrasjonsfoto: Jørn Hindklev

Hæhre Entreprenør frastjålet utstyr for 600.000 kroner

Romerikes Blad melder at det torsdag ble oppdaget innbrudd i tre gravemaskiner ved Hæhre Entreprenørs anlegg i Langset i Eidsvoll. GPS- og maskineringsutstyr til 600.000 kroner skal være stjålet.

– Da vi kom på jobb i dag morges oppdaget vi at det var gjort innbrudd i tre gravemaskiner på plassen her, da så vi at det manglet GPS- og maskinstyringsutstyr, forklarer driftsleder Stian Ånes i Hæhre Entreprenør til Romerikes Blad (sak åpen for abonnenter).

Driften ved anlegget forsetter imidlertid som normalt, men en av gravemaskinene som har blitt brutt opp står for øyeblikket parkert.

– Dette kommer ikke til å påvirke den daglige driften. Det er først og fremst j*vlig irriterende og synd og dyrt, sier Ånes til Romerikes Blad. Han opplyser at tyveriet vil bli en forsikringssak.

Politiet har gjennomført åstedsundersøkelse på anleggsområdet og har opprettet sak.

Det skal i løpet av våren og sommeren blitt utført en rekke typiske «GPS-tyverier» på Romerike.

– Vi er kjent med at det foregår en del av disse type tyveriene og vi mistenker at de forsvinner kjapt ut av området. Nå blir det opp til etterforskningen å følge denne saken, sier operasjonsleder John-André Helgesen i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.