Mangeårig gründer og entreprenør Gunnar Johansen (t.v.) fra Gunvald Johansen Bygg ble tildelt den NESO-prisen i Bodø lørdag kveld.
Mangeårig gründer og entreprenør Gunnar Johansen (t.v.) fra Gunvald Johansen Bygg ble tildelt den NESO-prisen i Bodø lørdag kveld.

Gunnar Johansen tildelt NESO-prisen

Mangeårig gründer og entreprenør Gunnar Johansen fra Gunvald Johansen Bygg ble lørdag tildelt NESO-prisen i Bodø.

– Tusen takk til NESO. Dette var overraskende og over all forventning, sier en stolt Gunnar Johansen via en pressemelding etter å ha mottatt prisen.

I statuttene for prisen heter det: "NESO-prisen tildeles en medlemsbedrift, en medarbeider i en medlemsbedrift, eller en annen person som siste år, eller gjennom flere år, har utmerket seg positivt innenfor bygg- og anleggsbransjen".

Prisutdelingen fant sted på Nordnorske Entreprenørers Service Organisasjon (NESO) sitt høstmøte i Bodø lørdag 16. oktober, med 200 representanter fra bygg- og anleggsbransjen til stede. Prisen ble utdelt av administrerende direktør Ruben Jensen i NESO.

– Utmerkelsen henger så høyt at den slett ikke deles ut hvert år. Faktisk har den kun vært utdelt 12 ganger tidligere og det er fire år siden sist. I år fikk juryen inn mange forslag på gode kandidater og juryen er samstemt om at Gunnar Johansen er en verdig og særdeles fortjent vinner av prisen, sier Jensen i meldingen.

Styret i NESO er jury for prisen. I sin begrunnelse oppsummerer styret slik:
"Gunnar Johansen har oppnådd meget gode resultater i egen bedrift, han har vært sentral i utviklingen av bygg- og anleggsbransjen og han nyter stor respekt i næringen og i markedet. NESO-prisen, som er den høyeste bransjeutmerkelsen i landsdelen, tildeles derfor en hedersmann som vi fortsatt håper å kunne dra nytte av i mange år framover. Det er Johansens egne medarbeidere som har nominert ham til den gjeve prisen. Gunnar er en leder som på en forbilledlig måte engasjerer og motiverer sine medarbeidere. Hans egenskaper er stor handlekraft, hardt og systematisk arbeid for å nå målene. Gunnar har alltid sett mulighetene og evne til gjennomføring av store nye prosjekter", skriver de i begrunnelsen for nominasjonen.

– Med omsetning over en milliard i 2021 og 350 medarbeidere, må vi kunne si at selskapet har hatt en betydelig vekst og er blitt en av landsdelens største entreprenører. Kanskje den største lokaleide, noe vi som landsdelspatrioter setter svært stor pris på, uttaler Jensen i meldingen.

Konsernet består i dag av tre virksomhetsområder, entreprenør, byggevaresalg og eiendom.