Illustrasjon: BMI.

Grønt tak hos Mester Grønn

Mester Grønn utvider produksjonsanlegget ved hovedkontoret på Lierskogen med et nytt tilbygg. Her venter en grønn kombinasjon av solceller og takbelegg som renser luften.

Bygget vil tas i bruk ved nyttår, og Asker Entreprenør er prosjektets entreprenør, skriver BMI Norge i en pressemelding.

– Ettersom vi ønsker en helhetlig miljøprofil på tilbygget, passer et miljøvennlig tak her som hånd i hanske. Når taket i seg selv bidrar til mindre klimagassutslipp, ble Noxite et naturlig valg, sier Rune Skjennum, kalkulasjonsleder i Asker Entreprenør.

Noxite takbelegg fra BMI Norge er et takbelegg for flate tak, med en luftrensende effekt som varer gjennom hele takets levetid, skriver BMI.

– Takbelegget er behandlet med teknologi som renser luften ved hjelp av sol, vind og regn. Teknologien sørger for at miljøskadelige NOx-partikler blir nøytralisert til ufarlig nitrat, forklarer Andreas Fritzsønn, administrerende direktør i BMI.

Når UV-stråler fra solen treffer taket, blir over 85 prosent av de skadelige partiklene nøytralisert. Deretter vaskes de bort av regn og snø.

Miljøfyrtårn-sertifiserte Mester Grønn har stort miljøfokus i sin drift. De er langt fremme på avfallshåndtering, og benytter kun fornybar biodiesel på sine lastebiler og personbiler, ifølge pressemeldingen.

– Vi forsøker å opptre miljøvennlig i alt vi gjør, også hva gjelder investeringer i nye byggkonstruksjoner, sier Jon Tore Fuglevik, innkjøper og prosjektleder i Mester Grønn.

Bygget på to etasjer får 2000 kvadratmeter med Noxite takbelegg. I tillegg vil taket dekkes av solceller, hvor montering av solcellepaneler planlegges våren 2020.

– I første runde vil solenergien dekke omtrent 20 prosent av byggets energibehov, og overskuddet vil gå ut på strømnettet. Deretter er målet å justere opp bruken av fornybar energi, ved å montere solceller også i byggets veggpaneler, sier Fuglevik.