Gråterudveien 5

Daglig leder Kristian Gjestemoen, anleggslederne Kenneth Bredesen og Ole Gunnar Meland Hansen (fra venstre) i Betonmast Buskerud-Vestfold, er godt fornøyd med et vel gjennomført prosjekt.
Betonmastlogo

Betonmastlogo

Powertech

Powertech

Malling

Malling

Contigalogo

Contigalogo

Optimeralogo

Optimeralogo

Gregersen

Gregersen

BAgruppen

BAgruppen

Søby

Søby

AKbyggservice

AKbyggservice

Betonmast Buskerud-Vestfold har i en samspillskontrakt med Eikparken Eiendom, satt opp et næringsbygg i Kobbervikdalen i Drammen.

Fakta

Sted: Kobbervikdalen i Drammen

Prosjekttype: Næringsbygg

Byggherre: Eikparken Eiendom

Prosjektleder for byggherre: Malling & Co Eiendomsutvikling

Totalentreprenør: Betonmast Buskerud-Vestfold i en samspillskontrakt med Eikparken Eiendom

Kontraktsum eks. mva.: 56 millioner kroner

BTA: 3.700 kvadratmeter

Arkitekt: AD Arkitekter (utvendig) og DARK Arkitekter

Landskapsarkitekt: Lark Landskap

Interiørarkitekt: ZINC, DARK Arkitekter

Rådgivere: RIA, RIVA, RIByfy: Rambøll l Daglysberegning: Sweco l RIBr: Norconsult l RIB: Multiconsult l RIG og RIM: Grunnteknikk l RIVvent: Bryn Ventilasjon l RIVrør: Bjørn Gregersen l RIE: Powertech

Underentreprenører og leverandører: Graving: Holthe Anlegg l Spunt og peling: Seierstad Pelemaskiner l Radonsikring: Radonmannen l Betongarbeider: POB Entreprenør l Prefab råbygg: Contiga l Tømrerarbeider: JP Larsen Bygg l Vinduer: Norgesvinduet l Taktekking: Takmesteren l Brannisolering og tetting: Albanor l Blikk og beslag: Knut Søby l Dør og port: Port-Service Øst l Glass/alu og skyvedører: H-Glass l Solavskjerming: Umbra Produkter l Rekkverk: PKS Industri l Mur og flis: AK Byggservice l Branntetting: Albanor l Flytsparkling: Hæhre Gulvstøp l Epoxy: Oslo Epoxybelegg l Malerarbeider og gulvbelegg: Malermester Buer l Lås og beslag: Certego l Systemvegger og himlinger: Modulvegger l Fast innredning: Sigdal l Byggrengjøring: BA Gruppen l Heis: Schindler l Ventilasjon: Bryn Ventilasjon AS l Elektro og automasjon: Powertech l Rørleggerarbeider: Bjørn Gregersen

Her kan du se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

Byggearbeidene startet opp i september 2020 med spunting og graving, før det ble pelet måneden etter. Tett bygg sto ferdig før påsken i 2021.

– Vi pelet gjennom leirholdige masser til fjell, så det var krevende grunnforhold å jobbe i, sier daglig leder Kristian Gjestemoen i Betonmast Buskerud-Vestfold til Byggeindustrien.

– Velvillige håndverkere

Parkeringskjelleren har 25 p-plasser, alle utstyrt med elbilladere. I første etasje og halve andre etasje skal interiørbutikken Stoff & Stil ha arealer, mens byggherren selv skal inn med selskapene Powertech og Elektrisk Production i annen og tredje etasje.

– I løpet av pandemien har vi hatt noen utfordringer i forbindelse med noen av leveransene, og vi slet også litt i forbindelse med innreisekarantene for noen svenske arbeidere. Men velvillige håndverkere fra blant annet Sverige, som forlenget arbeidsperiodene sine før de reiset hjem igjen, bidro til at vi har kommet godt i mål på avtalt tid. I skrivende stund overleveres bygget til byggherren, sier Gjestemoen.

Mye sensorteknologi

Næringsbygget har fasader med Cembrit-plater, samt mye innslag av trespiler. Store vinduer preger også fasaden, og sørger for gode lysforhold i bygget. Takterrassen er dekket med Sedum.

– Det er for øvrig lagt mye vekt på lys både innvendig og utvendig. Nevnes bør også at bygget har mye sensorteknologi, blant annet på taket og under takterrassen for å måle fukt og kontrollere byggets klima. Videre har bygget et påkostet interiør, med innslag av farger på veggene. Det har også lekre kontorfronter i glass, som er levert av Modulvegger, sier Gjestemoen.

Han påpeker at kontrakten er utført som i en samspillsentreprise med åpen bok, og berømmer samarbeidet med Eikparken Eiendom, der blant andre Fevang AS er eier.

– Spennende prosjekt

Utleieansvarlig og medeier i Eikparken Eiendom, Martin Fevang, sier til Byggeindustrien at Gråterudveien 5 har vært et flott prosjekt å jobbe frem.

– Det har vært et interessant prosjekt både med leietakere, arkitekt og med Betonmast Buskerud-Vestfold. Betonmast kom tidlig inn i prosjektet, derfor ble det en samspillskontrakt. Samspillet i fremdriftsplanen som ble lagt har vært veldig god, og det har vært interessant å jobbe med nybygg og nye løsninger. Vi har tradisjonelt drevet med rehabilitering av gamle bygg, så det har vært spennende å få innsikt i bruk av ny teknologi og ikke minst materialvalg, sier Fevang.

Prosjektsjef Frode Seglem i Malling & Co Eiendomsutvikling, skryter også av samspillskontrakten i prosjektet. – Samspillskontrakt er et utrolig fint verktøy som gagner både byggherre og entreprenør, sier Seglem.

– Attraktivt bygg

Det er AD Arkitekter som har stått for den utvendige designen av Gråterudveien 5. Til Byggeindustrien, sier daglig leder Tor Børrestad at det har vært viktig å skape et attraktivt bygg for utleiemarkedet.

– Målet har vært å skape et bygg som skal være spennende for tiltakshaver og brukerne, og som virker attraktivt for omverdenen. Vi har vært opptatt av at treverk er et viktig element i dagens samfunn, og uten store merkostnader har vi derfor valgt innslag av treverk på noen felter av fasaden, sier Børrestad, som legger til at det har vært et spennende prosjekt å jobbe med i samarbeid med byggherren.