Granat funnet på gjenvinningsstasjon - Minedykkerkommandoen på vei

Det ble funnet granat på gjenvinningsstasjonen i Kjevikdalen i Nordhordland onsdag kveld. Det være snakk om en lysgranat med det etsende stoffet fosfor.

Det bekrefter Nordhordland og Gulen Interkommunale Renovasjonsselskap i en pressemelding.

Det var de ansatte ved gjenvinningsstasjonen som fant granaten sammen med metallavfallet som var kastet på Mjåtveit gjenvinningsstasjon, og politiet har varslet Forsvaret om funnet, melder Bergens Tidende.

– Etter råd fra politiet sikret vi funnet, og granaten er nå plassert på et avsperret område ved deponiet i Kjevikdalen, borte fra gjenvinningsstasjonen, ansatte og publikum, sier kommunikasjonsrådgiver Irene Bratteng Fossheim.

Politiet mener det kan være snakk om en lysgranat fylt med fosfor, et farlig og etsende grunnstoff.

Wiggo Korsvik, orlogskaptein ved Forsvarets operative hovedkvarter, sier til Bergensavisen at Minedykkerkommandoen skal destruere granaten. Det er ikke kjent om den er avfyrt eller detonert.

– På midten har granaten sharepins som er plugget inn på midten. Når de er til stede, må vi anta at den er skarpladet. Minedykkerkommandoen vil ha med røntgen og vekt for å finne ut om den er ladet, men vil uansett destruere den forteller Wiggo Korsvik, orlogskaptein ved Forsvarets operative hovedkvarter, til Bergensavisen.