– Vi er alle i en krevende situasjon og gjør det vi kan for å sikre helse og arbeidsplasser, sier konsernsjef Kim Robert Lisø i GK Gruppen.

GK: – Vurderer situasjonen fra time til time

Også Nordens største tekniske entreprenør GK forbereder seg på tøffe tider i takt med koronavirusets utbredelse på byggeplassene.

– Vi vurderer situasjonen fra time til time, dag for dag. Nå har vi to hovedutfordringer. Alt vi gjør handler om smittevern og smittebegrensning, og så er det å opptre ansvarlig for å beskytte arbeidsplassene. Mitt håp er at flest mulig unngår å bli syke, sier konsernsjef Kim Robert Lisø i GK Gruppen til Byggeindustrien.

Med sine 3500 ansatte er GK Skandinavias ledende tekniske entreprenør og servicepartner med fagområder innen ventilasjon, elektro, rør, sikkerhet, byggautomasjon, kulde og energi. I Norge er GK lokalisert mer enn 50 steder og er involvert en lang rekke serviceoppdrag og byggeprosjekter som innbefatter prosjektutvikling, installasjon, drift og vedlikehold.

Allerede nå merkes koronakrisen på aktiviteten i konsernet, uten at Lisø ønsker å gå ut med omfanget.

– Bildet er foreløpig litt uoversiktlig, og utfordringen varierer med fag og geografi. Dette berører hele GKs virksomhet både i Norge, Sverige og Danmark. Vi opplever at kunder må avbestille oppdrag og at prosjekter helt eller delvis stopper opp. Vi må tilpasse arbeidet i forhold til den oppdragsmengden som til enhver tid vil være tilgjengelig, sier han.

Lisø understreker at GK i likhet med resten av bygg- og anleggsnæringen er i samme situasjon og at de må forberede seg på tøffere tider i dagene og ukene som kommer.

– Vi er alle i en krevende situasjon om dagen. Vi opprettholder aktiviteten så godt vi kan og bestreber oss på å følge våre forpliktelser til kunder og samarbeidspartnere. Men som sagt, nå er det liv og helse som har høyeste prioritet hos oss. Vår jobb blir nå å ta kloke beslutninger på vegne av selskapet, kundene og alle medarbeiderne, avslutter Lisø.