Oversiktsbilde av det nye regjeringskvartalet. Illustrasjon: Statsbygg/Team Urbis / NTB

GK fikk rekordkontrakt på Regjeringskvartalet

GK er tildelt rekordstor kontrakt for byggautomasjon ved det nye regjeringskvartalet i Oslo.

- Det er utrolig spennende at våre ressurser og vår kompetanse skal bidra til nytt regjeringskvartal, Norges største byggeprosjekt. Byggautomasjon er hjernen i moderne bygg og helt sentralt for å kunne skape energieffektive bygg med godt inneklima og brukervennlige og funksjonelle tekniske løsninger. Dette er en kontrakt med stor betydning for hele prosjektet, sier administrerende direktør Rune Hardersen i GK Norge i en pressemelding.

Kontrakten på 243 millioner kroner er uvanlig kost innen byggautomasjon.

- Etter hva vi kan se er dette en av de største kontraktene av denne typen som er inngått i Norge, i alle fall hvis vi knytter det til landbasert byggevirksomhet, sier teknisk prosjektleder Frode Solheim i Statsbygg i meldingen.

GKs bidrag inn i prosjektet vil være bygningsautomasjon med tilstøtende elektrotekniske systemer. Den omfatter nødlysanlegg, brannalarmanlegg, programdistribusjon, talevarslingsanlegg, elektronisk skilting og SD-anlegg og automatisering

Entreprisen omfatter byggautomasjonssystemer for alle bygg i byggetrinn 1 av regjeringskvartalet; Høyblokken, D-blokken, Møllergt. 19, A-blokken, kjeller, inkludert overordnet styring og overvåkningsanlegg. Samlet brutto areal er cirka 96.000 kvadratmeter. I tillegg er perimetersikring og utomhusarbeider, unntatt parken, en del av byggetrinn 1.

Det er også en opsjon i kontrakten for byggetrinn 2 av prosjektet bestående av B-blokken, C-blokken, E-blokken og G-blokken med samlet brutto areal på nærmere 64.000 kvadratmeter, opplyser GK.

Konkurransen ble lyst ut i 2020, og GK var ett av to firmaer som ble kvalifisert og leverte tilbud. Kompetanse og oppgaveforståelse ble vektet med 80 prosent i tildelingskriteriene.