<p>Alle foto: Gjermundshaug Gruppen</p>Ole GjermundshaugErik Sollerud

Gjermundshaug Gruppen feiret 70 år: - Gründerånden har vært nøkkelen til suksess

Gjermundshaug Gruppen feiret i helga 70 årsjubileum i Trysil med 400 gjester. - Gründerånden og kulturbyggingen har vært nøkkelen til at vi har lykkes, sier konsernsjef Ole Gjermundshaug i Gjermundshaug Gruppen.

- Det er nå 70 år siden min bestefar Ingvald og hans bror Ottar Gjermundshaug startet opp, og det vil vi markere. Da vi feiret 60 år, ble festen tatt ett år på etterskudd. Nå har vi planlagt litt bedre i forkant og har klart å få til en skikkelig fest, forteller konsernsjef Ole Gjermundshaug i Gjermundshaug Gruppen.

Festen ble arrangert ved Radisson Blu i Trysil. Her var Nils og Ronny, blant annet kjent som Handlingens menn på NRK, konferansierer.

- Hvordan vil du selv beskrive reisen selskapet har gått gjennom de siste 70 årene?

- Det har vært en fenomenal utvikling siden starten i 1949. Det som har kjennetegnet selskapet helt siden starten er gründerånden, innovasjon og en god dose pågangsmot, sier Ole Gjermundshaug.

Han forteller at selskapets første store oppdrag i 1959 var å bygge bilvei helt opp til Tronfjelltoppen i Alvdal, da NRK skulle bygge radio- og TV-sender på toppen av fjellet.

- Veien måtte være ferdig i løpet av en måned, og det ble den, sier Gjermundshaug.

Gründerånden har definitivt levd videre for selskapet med hovedbase i Alvdal i Hedmark. Gjermundshaug Gruppen er blant annet ledende i verden i utviklingen av fjernstyrte løsninger for anleggsmaskiner. Selskapet har også ekspandert og fått blant annet Anlegg Øst Entreprenør under folden og har etablert GMM, et selskap som spesialiserer seg på masseforflytningsjobber. Selskapet satser også tungt på jernbane gjennom Gjermundshaug Bane.

Ole Gjermundshaug fastslår at nøkkelen er å være innovativ også i 2019.

- For å få gode resultater må man være fremoverlent og være på ballen hele tiden. For å lykkes må vi bygge hele organisasjonen og kulturen. Folk tar ansvar når de blir gitt ansvar. Alle vil, bare de får muligheten, sier han, og legger til at han er svært takknemlig for å ha en så kompetent arbeidsstokk.

I fjor endte Gjermundshaug Gruppen på en omsetning på cirka 680 millioner kroner.

- Det er vi godt fornøyd med, men fokuset vårt er på bunnlinja. Det er en utfordring når vi blir store og mange. Vi skal levere både i produksjonen og økonomisk. En viktig del av gruppens suksess er at vi er delt opp i flere selvstendige selskaper. Da blir forholdene mindre og det er lettere å holde oversikt og kontroll, fastslår han.

- Er det planer om videre ekspansjon i selskapet?

- Det er organisk vekst som er fremtiden vår. Hvis vi skal utvide, vil vi bygge opp noe fra bunnen. Vi må tilpasse oss og ser at det er høy aktivitet og vekst både i Osloområdet og Trondheimsområdet. Det er ingen umulighet at vi går inn i nye markedsområder i fremtiden, sier han.