Foto: Gjermundshaug Anlegg

Gjermundshaug Anlegg tildelt storkontrakt på Jaren stasjon

Gjermundshaug Anlegg AS er tildelt kontrakten for hovedarbeider på Jaren stasjon av Bane NOR.

Hensikten med prosjektet på Jaren stasjon er å øke hensettingskapasiteten på Gjøvikbanen for å benytte lengre togsett og for å forberede for togtilbudet som er planlagt i Ruteplan 2027.

Totalentreprisen omfatter stasjonstiltak i forbindelse med spor, parkeringer og plattformer, ny overgangsbro, driftsbase og tre hensettingsspor med plass til seks togsett.

Kontrakten som har en totalramme på cirka 300 millioner kroner er den hittil største enkeltkontrakten for Gjermundshaug Anlegg.

- Tilbudsarbeidet har vært omfattende og det er et fantastisk lagarbeid som har gitt oss denne kontrakten. Her har mange av egne ansatte samt viktige samarbeidspartnere i Multiconsult, Baneservice og Syljuåsen alle bidratt på en meget bra måte. Oppdraget ble vunnet på en kombinasjon av god kvalitet og god pris. Med denne kontrakten i hånd snuser Gjermundshaug Anlegg på en ordrereserve oppimot én milliard kroner, noe som er en utrolig trygghet for selskapet og de ansatte i den tiden vi nå er inne i, sier daglig leder Pål Ligård i Gjermundshaug Anlegg i en pressemelding.

Konsernsjef Ole Gjermundshaug er også svært tilfreds med denne tildelingen.

- BaneNOR er en viktig kunde for Gjermundshaug Gruppen og det at vi nå har blitt tildelt denne jobben betyr svært mye for oss. Vi skal gjennomføre dette prosjektet på en slik måte at sluttresultatet står til forventningene og uten skader, sier Ole Gjermundshaug.