Tidligere Haram-ordfører Oddbjørn Vatne (t.v) fikk æren av å fyre av salva som sørget for gjennomslag i Haramsfjordtunnelen. Bas Geir Olsen i Skanska følger nøye med. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune.

Gjennomslag for Skanska i Haramsfjordtunnelen

Denne uken kunne Skanska og byggherren Møre og Romsdal fylkeskommune markere gjennomslag for den 3500 meter lange Haramsfjordtunnelen ved Nordøyvegen-prosjektet. Gjennomslaget skjer to uker etter at det oppsto brann i en sprøyterigg i tunnelen.

Det var Oddbjørn Vatne som fikk æren av å fyre av salva som sørget for gjennomslag i Haramsfjordtunnelen. Vatne har tidligere vært ordfører i Haram kommune, leder i samferdselsutvalget i Møre og Romsdal fylkeskommune og er en av mange som har jobbet for å realisere Nordøyvegen, skriver Møre og Romsdal fylkeskommune i en sak på sine nettsider.

Haramsfjordtunnelen mellom Hestøya og Austnes er 3500 meter lang og den korteste av de tre undersjøiske tunnelene på Nordøyvegen. Nå venter omfattende innredningsarbeider i tunnelen hvor det oppsto brann i en sprøyterigg i begynnelsen av januar. 900 meter inn i Haramsfjordtunnelen fra Austnes blir det nå jobbet med riving etter brannen. Først når all rivingen er ferdig og tunnelen er vasket kan kartleggingen av skadene starte. Parallelt med arbeidet i tunnelen blir hendelsen gransket av Møre og Romsdal fylkeskommune og Skanska. Politiet gjør også undersøkelser av sprøyteriggen som brant, opplyser fylkeskommunen.

– Det er ennå for tidlig å si hvilke konsekvenser brannen får for fremdriften. Det viktigste er at oppryddingen skjer trygt for de som jobber i tunnelen og at vi finner ut hva som skjedde slik at vi kan unngå at det skjer igjen. I prosjektet ellers blir det jobbet for fullt med god framdrift, sier prosjektleder Marianne Nærø i Møre og Romsdal fylkeskommune.